Görme Engelliler İçin Bin 700 Taksiye Bilgi Çıkartması Konuldu

Çekmeköy Belediyesi tarafından bin 700 taksiye görme engelliler için hazırlanan, üzerinde şikayet hatlarına ait numaraların ve binilen aracın plakasının bulunduğu çıkartmalar konuldu.


Görme engelliler için Braille alfabesiyle hazırlanan çıkartmalar, Çekmeköy ve civar ilçelerde bulunan bin 700 taksiye yapıştırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün aldığı karara istinaden uygulama zorunluluğu bulunan çıkartmalar, taksilerin sağ kapısının içlerine konuldu.

Üzerinde şikayet hatlarına ait numaraların ve binilen aracın plakasının bulunduğu çıkartmalar, vatandaşların ve araç sahiplerinin bilgilendirildiği bir etkinlikle araçlara yapıştırıldı. Çekmeköy’de pilot bölge olarak belirlenen Beş Yıldız Taksi Durağı’nda gerçekleştirilen programa Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Motorlu Taşıt Sahipleri ve Şoförleri Meslek Odası Başkanı Nezih Mert, taksiciler ve vatandaşlar katıldı.

BİN 700 TAKSİYE ÇIKARTMA YAPIŞTIRILDI
Engellilerin sorunlarına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirten Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Dünya Engelliler Haftası olması münasebetiyle Çekmeköy’de bin 700 taksimizde böyle bir çalışma başlattık. İstiyoruz ki görme engelli kardeşlerimiz taksiye bindiklerinde ve sonrasında o taksicinin hem plakasını, hem telefon numarasını bulabilsin” dedi.

Başkan Ahmet Poyraz, taksicilere projeye destek verdikleri için teşekkür etti.

Taksi şoförü Ramazan Sirkeci ise uygulamanın görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracağını belirterek, “Engelli vatandaşlarımız bu uygulamaya katıldığı için içimiz daha rahat. En azından plakayı öğrenmeleri bizim için daha iyi oldu” dedi.

Görme engelli Fatma Işık, herhangi bir sorun yaşadıklarında irtibat kurabilecekleri bir numaranın kapılarda yer alacağını dile getirerek, “Güzel bir uygulama” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile