Görsem Görme Engelliler ve Dayanisma Dernegi’nin Eskisehir’deki Özel Görsem Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla farkindalik konseri düzenlendi.
Görme engelli sanatçilar Osman Aygün ve Muharrem Dasdemir’in baglama ve darbuka çaldigi, özel egitim ögretmeni Gülsen Oktay’in ise türküler seslendirdigi konser, dernek üyeleri ve ögrencilerine moral oldu.
“3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde farkindalik olusturmak amaciyla mini konser düzenledik”
Eskisehir Özel Görsem Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Esra Aytekin, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde farkindalik olusturmak amaciyla ögrencilerinin mini bir konser hazirladigini belirtti.
Bu amaçla bir etkinlik düzenlediklerini aktaran Aytekin, “Toplumda dezavantajli bireyler olduklari için onlarin hayata katilmalari ve daha iyi bir yasam sürmeleri için tüm kurumlarimizdan is alaninda da, sosyal faaliyetlerde de imkân ve olanak saglamalarini istiyoruz. Her zaman yanimizda olmalarini ve degisik projelerle de destek olmalarini, buna açik oldugumuzu belirtmek isterim” dedi.
“Biz isteriz ki hiçbir engelli egitimsiz kalmasin, mali durumu zayif olmasin”
Dernegin kurucularindan olan ve etkinlikte baglama çalan 67 yasindaki Osman Aygün, 18 yasindayken görme yetisini kaybettigini ve sonrasinda bu enstrümanla ilgilenmeye basladigini anlatti. Hiçbir engellinin egitimsiz kalmamasi için çagrida bulunan Aygün, “Ben 17-18 yasinda gözlerimi kaybettim. Sonra bir saz edindim. Radyodan dinleyerek basladim. Daha sonra biraz daha egitim alarak bu duruma geldik. Biz isteriz ki hiçbir engelli egitimsiz kalmasin, mali durumu zayif olmasin, daha iyi bir yasam sürsün” diye konustu.
“Bizi tüm kamu kuruluslarinin sahiplenmesi gerekiyor”
Dernegin yönetim kurulu üyesi Orhan Ayeken ise 45 yildir özel egitim alaninda ögretmenlik yaptigini belirterek, Engelliler Günü’nün önemine dikkat çekti. Görsem Engelliler ve Dayanisma Dernegi’nin bu merkezinin Türkiye’deki diger özel egitim kurumlarindan ayrildigini vurgulayan Ayeken, ”Bugün çok çok önemli bir gün. Su anda ülkemizde 10 milyondan fazla engelli var. Görsem Özel Egitim Merkezi’nin özel bir durumu var. Kamu yararina bir dernek ve Türkiye’de de belki de engellilerin olusturdugu tek özel egitim ve rehabilitasyon merkezi. Bizi su anda valiligin, belediyenin ve tüm kamu kuruluslarinin sahiplenmesi gerekiyor” sözlerini ifade etti.
Öte yandan konser hakkinda olumlu görüslerini dile getiren dernek üyesi Hasan Pakkan, “Gerçekten basarili bir mini konser oldu, gerek Osman agabey, Muharrem kardesimiz, Gülsen hocamiz güzel bir sey tertip etmisler. Onun için hepsine tesekkür ederim. Gerçekten güzel oldu” dedi.
Görme Engellilerden Anlamli Konser
Eskisehir’de görme engelliler, farkindalik olusturmak için baglama çalip türkü söyledikleri konserde bir araya geldi.



















