Görme Engellilere Beyaz Baston Eğitimi Verildi

Görme Engellilere Beyaz Baston Eğitimi Verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, görme engellilere yönelik beyaz baston eğitimi başlattı.

Eğitim sayesinde görme engelliler sokaklarda daha rahat yürüyebilecek .


Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Konyaaltı Caddesi’nde hizmet veren Engelli Danışma Merkezi , görme engelliler için beyaz baston eğitimi kursu açtı . Kendisi de görme engelli olan Mahmut Dağ tarafından verilen eğitim 6 gün sürdü . Günde 3 saat verilen eğitime engelliler hiçbir ücret ödemiyor . Gönüllü eğitmen Mahmut Dağ , beyaz baston eğitimiyle görme engellilere bağımsız hareket etmeyi ve sosyal özgüven kazandırmayı amaçladıklarını söyledi .


Eğitimi önce teorik olarak verdiğini anlatan Dağ , daha sonra alana çıkarak bilgileri hayata geçirmeyi öğrettiğini kaydetti . Mahmut Dağ , alanda dar bölgelerde nasıl bastonsuz hareket edileceğini , arama ve yön bulma teknikleri ile bastonla çevreyi kontrol etme eğitimi verdiğini dile getirdi . Dağ , “Sokağa çıkamazsanız içinize kapanırsınız , depresyona girersiniz . Engelli bireyler , lütfen sokağa çıkın . Aileler , eğer engelli çocuklarınız varsa lütfen onları dışarı çıkarın . Bedel ödemeden özgür olunmaz . ” dedi .


Eğitim alan görme engelli Pınar Baştürk , baston kullanmayı kurs sayesinde öğrendiğini söyledi .

Gözlerini sonradan kaybettiğini anlatan Mithat Yılmazer isimli görme engelli de , “Daha özgür bir yaşam için eğitim almayı tercih ettim . Eğitim sayesinde bilmediğim birçok şeyi öğrendim . ” diye konuştu .


Engelli Danışma Merkezi’nin 248 55 49 numaralı telefonundan ya da bizzat başvurarak eğitimler hakkında bilgi alınabiliyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile