Görme Engellilere Yemek Tarifleri Kitabı, Avrupa'nın En İyisi Seçildi

Aşçı, araştırmacı ve yazar Ömür Akkor'un görme engelliler için yazdığı "Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor" adlı esere, Çin'in başkenti Pekin'de organize edilen dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards'da, "Avrupa'nın en iyi yardımlaşma kitabı" ödülü verildi.

Akkor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yazdığı "Selçuklu Mutfağı" kitabıyla Fransa'nın başkenti Paris'te "dünyanın en iyi yemek tarihi kitabı" ödülünü aldığı Gourmand Cookbook Awards'ın, bu yıl Pekin'de gerçekleştirildiğini söyledi.

"Yemek kitaplarının Nobel'i" olarak kabul edilen ve 19 yıldır sürdürülen bu organizasyona, 187 ülkeden yarışmacıların binlerce kitapla katıldığını vurgulayan Akkor, kendisinin de Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneğinin Güzelyalı Rotary Kulübü ile birlikte projelendirmesi sonucu yazdığı ''Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor'' isimli eseriyle gittiğini anlattı.
Bu eseriyle dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışmasında "Avrupa'nın en iyi yardımlaşma kitabı" ödülünü kazandığını belirten Akkor, şunları kaydetti:
"Kitap, yardım ve vakıf kitapları arasından görme özürlüler için yazıldığından Avrupa'nın yardım için en iyi fon yaratan yemek kitabı seçildi. Bu kitaptaki 100 tarifi, gözlerim kapalı 15 günde yeniden düzenledim. Kitabımdaki tariflerde 'üstü kızarana kadar fırında tutmak" ya da 'soğanı pembeleşinceye kadar kavurmak' gibi ifadeler yok. 100 tarifin verildiği kitap, Türkiye'de bir ilk olma özelliği de taşıyor. Braille alfabesi ile basılan kitabın, seslendirilmiş hali de mevcut."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile