Gösteri yapmak isteyen terör örgütü yandaşlarından 15'i gözaltına alındı

Adana'da terör örgütü PKK yandaşları, Siirt'in Pervari ilçesinde öldürülen teröristler için korsan gösteri yaptı. Polis, gösteriye katılan 15 kişiyi g

  Adana ' da terör örgütü PKK yandaşları , Siirt ' in Pervari ilçesinde öldürülen teröristler için korsan gösteri yaptı . Polis , gösteriye katılan 15 kişiyi gözaltına aldı . Göstericilerin hazırladıkları çok sayıda molotof kokteyli ve havai fişek bataryasını ele geçirdi .

Merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi ' nde 40 kişi korsan gösteri yaptı . Örgüt yandaşları , polise taş ve molotof kokteylleriyle saldırdı . Çevik Kuvvet ' in müdahalesi ile ara sokaklara kaçan gruptaki 15 gösterici yakalandı . PKK yandaşlarından geriye ise önceden hazırladıkları molotof kokteylleri ve havai fişek rampaları kaldı .

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez , Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Uçkan ile birlikte incelemede bulundu . Göstericilerin yüzlerini gizlemek için kullandıkları maske , şapka , molotof kokteyleri ve havai şifek bataryalarını inceleyen Kesmez , mahalle sakinleri ile de sohbet etti .

Kesmez burada yaptığı açıklamada , eylemler sırasında kimsenin burnunun kanamasını istemediklerini belirterek , " Bir babanın evladına şefkatli yaklaşımı gibi kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz . " dedi . 15 göstericinin yakalanarak gözaltına alındığını belirten Kesmez , bu mahallede , gösteriye katılanların sayısının en fazla 40 olduğunu ifade etti . Kesmez şunları kaydetti : " Bu mahallelerde yaşayanların hepsi mi böyle ' diye düşünenler oluyor . Hayır 35- 40 kişi eyleme katılıyor . Bu akşam çok güzel bir uygulamayla 15 kişiyi gözaltına aldık . Ayrıca çok sayıda molotof kokteyli ve havai fişek rampası ele geçirdik . Bu tür olayların önüne geçmek için daha sert uygulamalar yapılabilir , ancak biz kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz . Ne polisin ne kenarda göstericileri izleyen çocuklarımızın burnu kanamasın diye titiz davranıyoruz . Devlet olarak sert tedbirler alırsak bu tür eylemlerin önüne geçebiliriz . Ancak biz kontrollü operasyonlar yapıyoruz . "

Kesmez bu arada , sokakta güvenlik tedbiri alan polislerle sohbet etti .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile