Gösterisli Dügünlerin Kurtaricisi Açiklamasi Imitasyon Altin

Gösterisli Dügünlerin Kurtaricisi Açiklamasi Imitasyon Altin

Van ve çevre illerinde gösterisli dügün törenlerinin kurtaricisi imitasyon takilara ilgi gün geçtikçe artiyor.

Altin fiyatlarinin yükselmesiyle birlikte dügünlerde bazi davetliler, gelin ve damada gerçeginden ayirt edilemeyen imitasyon altin takiyor. Van’da bu durumdan oldukça memnun olan takicilar, kuyumcuda 600-700 bin TL’ye satilan takilari imitasyon olarak 20-30 bin TL’ye sunuyor. Son zamanlarda altin fiyatlarinda yasanan artis, vatandaslari altina bire bir benzerligi olan imitasyon altina yönlendirdi. Bakir, pirinç (alasim) ve gümüs gibi madenlerin altin suyuna batirilarak elde edilen imitasyon takilar, son zamanlarda dügün ve nisan gibi törenlerde vatandasin kurtaricisi oldu.

IHA muhabirine konusan Zana Borak isimli esnaf, imitasyon altina son birkaç yildir yogun bir talep oldugunu belirtti.

Altin fiyatlarindaki yükselmeyle birlikte imitasyon takinin bir kurtarici olarak ortaya çiktigini ifade eden Borak, “Son 5 yilimizi agirlikli olarak imitasyon takiya verdik. Magazamiz ise yüzde 90’in üzerinde imitasyon takiya yöneliktir. Altin fiyatlarindaki artis, imitasyona yogun bir talep olusturdu. Su an gram altin 2 bin 750 civarindadir. Bu da bir bilezigin 60-70 bin civarina kadar çikmasina neden oluyor. Çiftlerimiz de dügün yapmakta zorlaniyor. Bazi nedenlerden dolayi altinlarini satan aileler yine o altini yerine koymakta zorlaniyor. Bu yüzden imitasyon takiya yöneliyorlar” dedi.



“Altin alamayan aileler için tamamen bir kurtarici”

Dügünlere giderken bazi vatandaslarin kendisini mahcup hissettigini dile getiren Borak, “Bunlar için imitasyon bir kurtarici gibidir. Çünkü isçilik ve görsel olarak altinla bire bir aynidir. Tek farki maden olarak altindan yapilmamasidir. Bakir, pirinç (alasim) ve gümüs gibi madenler kullaniliyor. Altin alamayan aileler için tamamen bir kurtaricidir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile