Göteborg'da bombalı saldırı hazırlığında oldukları iddiasıyla tutuklananlar serbest bırakıldı

İsveç polisi tarafından Göteborg'da bombalı saldırı düzenleyecekleri iddiasıyla gözaltına alınan dört kişi serbest bırakıldı. Suriye asıllı oldukları

İsveç polisi tarafından Göteborg'da bombalı saldırı düzenleyecekleri iddiasıyla gözaltına alınan dört kişi serbest bırakıldı. Suriye asıllı oldukları belirtilen kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda herhangi bir şüpheli duruma rastlanmadığı ifade edildi. Polis tarafından yapılan yazılı açıklamada da Goteborg'a saldırı tehdidinin ortadan kalktığı duyuruldu.

Cumartesi günü Göteborg'un merkezi yerlerine bombalı saldırı hazırlığında bulundukları şüphesiyle çok sayıda kişinin tutuklandığı belirtilmiş ancak şüphelilerin kim olduğu, kaç kişi oldukları, nerelere saldırı hazırlığında oldukları gibi konularda detaylı bilgi verilmemişti. Polis Sözcüsü Björ Blixter ise Goteborg'a bombalı saldırı hazırlığı olduğu hakkında çok ciddi bir duyum aldıklarını, bu nedenle şehirde yaptıkları operasyonlarla çok sayıda kişiyi tutukladıklarını söylemişti. Operasyonların devam ettiğini belirten sözcü Blixter, "Henüz tehlikeyi atlatmış sayılmayız. Saldırıyı engelledik mi henüz emin değiliz. Bu nedenle operasyonlar hakkında ekstra bilgi veremeyeceğim." şeklinde konuşmuştu.

Bu arada bombalı saldırının hedefi olabileceğinden şüphelenilen merkez tren istasyonunda ve Nordstan alışveriş merkezinde polis sayısı artırılmıştı. İsveç ekim ayında Avrupa'ya yönelik terör saldırıları hazırlığı olduğu duyumları üzerine terör alarm seviyesini bir derece yükseltmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile