Goü'de Ce Belgesi Verilmeye Başlandı

Tokat - Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yetkilendirmesiyle GOÜ Biyosistem Mühendisliği Bölümünce "CE Belgesi" verilmeye başlandığını bildirdi.

Kasap, Ziraat Fakültesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hem kaliteli eğitim vermek için çalışmalar yaptıklarını hem de bölge çiftçisine ve tarımına katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Ziraat Fakültesi olarak Tokat'ın ve çevre illerin sorunlarına çözüm bulmak zorunda olduklarını belirten Kasap, "Bölge çiftçisine tarımsal üretim konusunda yardımcı olduğumuz gibi tarım makineleri sanayisi konusunda da belli bir oranda yardımcı oluyoruz. Gıda sanayi ve tarıma dayalı sanayi konusunda, tescil ve belgeler konusunda Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği, Türkiye'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yetkilendirilmiş 12 kuruluştan bir tanesidir" diye konuştu.

Kasap, şöyle devam etti:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'de deney raporu, ruhsat ve 'CE' dediğimiz belge konusunda yetki vermektedir. Bu belgeyi vermek için gerekli altyapımızı hazırlayarak müracaat ettik. Gerekli altyapımızı hazırladık ve yetkiyi aldık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ziraat Fakültemize CE belgesi verilmesi konusunda geçen hafta yetki verdi. Üniversitemiz, CE belgesi veren yetkili kuruluşlardan birisi tayin edildi. CE işaretini daha çok tarım aletlerinde görürüz. Bu belge, üzerinde CE bulunan bir aletin güvenle kullanılabileceği, çevreye ve kullanana hiçbir şekilde zarar vermeyeceği anlamı taşıyor."

CE belgesinin, ürünlerin Avrupa Birliği pazarında engelsiz dolaşım pasaportu olduğunu vurgulayan Kasap, "Yani bir ürünün üzerinde CE belgesi varsa yurt içinde, yurt dışında, ülkeler arasında rahat bir şekilde dolaşabilir anlamına geliyor" dedi.

Türkiye'de de artık CE belgesinin zorunlu olan belgelerden birisi haline geldiğini belirten Kasap, "Önümüzdeki haftadan itibaren CE teknik dosyasını hazırlıyoruz. Bize belgeyi almak için başvurulan aletin teknik bilgilerini, belgelerini toparlıyoruz. Daha sonra da sertifikasını üretici firmalarımıza veriyoruz. Şu anda Türkiye'de tarımla ilgili CE belgesi veren iki kurum var. Biri Gaziosmanpaşa Üniversitesi, diğeri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Tarım Alet ve Makinaları Test Merkezi Müdürlüğü" ifadesini kullandı.

Kasap, CE belgesi almak isteyen herkese yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile