Göz Kamaştıran Tezhip Sergisi

Göz Kamaştıran Tezhip Sergisi

Tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra tatlısı ve kaplıcaları ile meşhur Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi, son dönemde tezhip sanatında önemli bir merkez haline geldi.

. İlçede kaymakamlık ve belediyenin desteğiyle yürütülen çalışmalar meyvesini vermeye başlarken, bilhassa kadınlar arasında bu sanatı icra edenlerin sayısı artmaya başladı.

Geleneksel Türk süsleme sanatının ilçede gelişmesine en çok Mustafakemalpaşa İsmail Hakkı Şenpamukçu Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan kurslar katkı sağlıyor.

İlçede açılan tezhip kurslarına katılanların eserleri, Bursa’daki sergide sanatseverlerle buluştu. Tayyare Kültür Merkezi'ndeki sergide . 41 kursiyerin 80 eseri yer aldı. Serginin açılışını Bursa Valisi Şahabettin Harput’un eşi Funda Harput yaptı. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut ile çok sayıda davetli katıldı.

Kültürel mirasın ayağa kaldırılması gibi, yaşatılmasının da büyük önem arz ettiğini dile getiren Funda Harput, “İşte tezhip sanatı da bizim kültürel mirasımızın en önemli dallarından birini teşkil ediyor. Unutulmaya yüz tutan bu sanatı bugünlere taşıyanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile