İbrahim Yazıcı yanlışlıkla gözaltına alınmış

İbrahim Yazıcı yanlışlıkla gözaltına alınmış

Bursaspor Kulubü Başkanı İbrahim Yazıcı, bir ihale soruşturması kapsamında ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Daha sonra bu gözaltının isim benzerliğinden olduğu anlaşıldı.

Uludağ Üniversitesi'ndeki bir ihaleyle ilgili başlatılan operasyon kapsamında mali polis 10 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler arasında Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ön plana çıktı. Bursasporlu yöneticiler Mesut Mestan ve Osman Nuri Biçer ile Başkan Yazıcı'nın oğlu Serkan Yazıcı ile birlikte Acemler'deki Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi avukat Öztürk Yazıcı, "Ortada yanlış bilgilerle yapılan haberler var. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınıyor. Başkanın girmediği ya da aracılık etmediği ihaleyle ilgili bilgi ve görgüsüne başvuruluyor. Zaten başkanımız ufak tefek şeylere tenezzül edecek birisi değil. Telefon görüşmesinde ismi geçebilir, birtakım kişiler de ismini kullanmış olabilir" dedi.

Konunun gözaltı olmadığını ifade eden Öztürk Yazıcı, "Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında başkanımızın bilgi ve görgüsüne başvuruluyor. Yani soruşturma 3. kişiler hakkında. Başkanın gözaltına alındığı yönündeki haberlerin düzeltilmesinde yarar var. Her Türk vatandaşı nasıl hastaneye, karakola gidiyorsa, İbrahim Bey de bir Türk vatandaşı olarak görgü ve bilgisini aktarıyor" diye konuştu.

Başkanın bir telefon görüşmesinde adının geçtiğini kaydeden avukat Yazıcı, "İhale almış ya da aracılık etmiş de değil. Bir telefon görüşmesinde ismi geçmiş. İsmi birtakım kişiler tarafından kullanılmış olabilir. İfade verdikten sonra çıkacaktır. Adliyeye sevk edilmesiyle ilgili sanık sıfatı söz konusu değil, ifadesi alındıktan sonra çıkıp gidecektir" dedi

Avukat Yazıcı'nın yanı sıra yöneticiler Mesut Mestan ve Osman Nuri Biçer ile Başkan İbrahim Yazıcı'nın oğlu Serkan Yazıcı da bilgi almak için emniyetin önüne geldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile