Gözler Asirlik Gelenek Için Gün Sayiyor

Gözler Asirlik Gelenek Için Gün Sayiyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bagli Gözler Mahallesi’nin yeni muhtari Dilek Erken, mahallelerinde uzun yillardir devam eden geleneksel yagmur duasi etkinligine tüm Denizli halkini davet etti.



Etkinlik, 5 Mayis Pazar günü Erenler bölgesinde gerçeklesecek ve katilimcilara yöreye özgü kavurma ikram edilecek. Muhtar Erken, etkinligin imece usulüyle hazirlandigini ve mahalle halkinin ve esnaflarin destegiyle gerçeklesecegini belirtti.

Ayrica, etkinlikte dualarin edilecegi ve kurbanlarin kesilecegi bilgisini paylasti. Gözler Mahallesi’nin kültürünü ve misafirperverligini tanitmak amaciyla tüm Denizli halkini etkinlige katilmaya davet etti. Etkinlige iliskin açiklama yapan Muhtar Erken, “ Yüzyillardir devam eden Erenler bölgemizde yagmur duamiz var. Onun için bir çalisma yaptik. Burada esnaflik yapan birçok abimiz ve ablamizin destekleri sayesinde bu hayri gerçeklestirecegiz. 5 Mayis Pazar dua edecegiz. Hayvanlarimizin kesimini saglayacagiz. Sonra bizim yöremize has kavurma yemegimizi yapip, konuklara ikram edecegiz. Gözler’e herkesi bekliyorum. Gelsinler bizi tanisinlar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile