Gözleri Oltada, Kulakları Zil Sesinde

Beyşehir Gölü‘nde amatör olarak balık avlamak isteyenlerin gözü oltada olurken, kulağı ise zil sesine kilitleniyor.

Konya‘da son yıllarda amatör balık avcılığının uğrak merkezlerinden birisi haline gelen Beyşehir Gölü kıyıları, sahili dolduran olta tutkunları ile adeta şenlendi. Amatör olta balıkçılığına izin verilen kesimlerde göle olta atan avcılar, bazen bir balık yakalayabilmek için saatlerce beklemek zorunda kalırken, sabır yönünden de önemli bir sınav veriyor. Olta tutkunları boy çizmeleri ile göbek mesafesine kadar girdikleri su içerisinde avlanmaya çalışıyor. Kıyıda gözü oltada, kulağı ise oltaya takılı

zillerde olan amatör balık avcılarının hedefindeki balık ise, gölün en ünlü su ürünü olan sazan balığı oluyor. Amatör balıkçılarının sahil kesimdeki mesaisi özellikle günbatımının yaşandığı anlarda ortaya kartpostallık görüntüler de çıkarıyor.

Amatör olta tutkunu Hüseyin Aslan, emekli olduktan sonra fırsat buldukça Beyşehir Gölü sahiline gelerek avlanmaya çalıştığını belirterek, "Amatör olta balıkçılığı zahmetli ve zaman, sabır isteyen bir iş. O yüzden sabırlı olan, balığın olduğu yerlere olta atanlar genelde bu işten kazançlı çıkıyor. Bir de oltada yem olarak solucan kullanmak çok önemli. Solucan haricindeki yemlerle balık avlamak zorlaşıyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile