Gözlükten mikrop kapmayın

Gözlükten mikrop kapmayın

Sinemalarda dağıtılan, filmin 3 boyutlu izlenmesine imkan tanıyan, mavi-kırmızı camlı gözlükler sağlığımızı tehdit ediyor.

  Tü ; m dü ; nyada izleyici rekorları kıran ' Avatar ' filmi ile gü ; ndeme gelen 3 boyutlu filmleri izlemeye yarayan , plastik gö ; zlü ; kler yeterli denetim olmaması ve bu konuda halkın da yeterli bilince sahip olmaması nedeniyle sağlığımızı tehdit ediyor .

Salona girildiği anda verilip , salondan ç ; ıkarken teslim edilmesi gereken bu gö ; zlü ; klerin iyice dezenfekte edildikten sonra bir sonraki seans iç ; in dağıtılması gerekiyor . Ancak bazı salonlarda teslimat ç ; ok sıkı , bazı salonlar ise iade konusunda daha esnek olabiliyor . Ancak her iki yö ; ntemde de gö ; zlü ; klerin tekrar tekrar kullanılması sö ; z konusu .

Yeterli dezenfeksiyon olmadan yeniden kullanma , ö ; zellikle bulaşıcı mikrobik deri ve gö ; z hastalıklarına neden olabiliyor .

Karton gö ; zlü ; k kullanmak veya bü ; yü ; k optiklerden temin edebileceğiniz 3 boyutlu gö ; zlü ; klerden edinmek sağılığınız iç ; in daha uygun bir hareket olacaktır .

SAGLIKTA BUGUN
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile