Gözü Görmeyince Kitabini Büyüteç Yardimiyla Kaleme Aldi

Gözü Görmeyince Kitabini Büyüteç Yardimiyla Kaleme Aldi

Denizli’de emekli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ögretmeni Mustafa Öselmis, 1972 yilinda basladigi yazarlik hayatinda 52 yilda, 62 kitap yazdi. Ilerlemis yasi ve rahatsizligi nedeniyle az görmesine ragmen yazmaktan vazgeçmeyen ögretmen, son kitabini büyütecin yardimiyla kaleme aldi.



Denizli Lisesi’nin emekli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ögretmeni 81 yasindaki Mustafa Öselmis, 62. kitabi olan "’Allah Resulünün sorulan sorulara cevabi’ kitabini basima hazir hale getirdi. Ilerleyen yasina ve seker hastaligi nedeniyle gözleri çok az gören yazar Mustafa Öselmis, 62. kitabini büyüteç kullanarak 2 yilda tamamladi. 4 bin adet basilacak kitap yakin zamanda piyasaya çikacak.

1969 yilinda üniversiteden mezun olduktan sonra 5 yil ögretmenlik 20 yil idarecilik yaptiktan sonda 1992 yilinda emekli oldugunu anlatan Öselmis, "Günümüz insani, çevresinde olup bitenden çok fazla etkileniyor. Yanlis oldugunu bile bile yapmamasi gereken seyleri yapiyor, degisik tavirlar sergileyip kendini mutlu etmeye çalisiyor. Kitabimda yer alan konularda, günlük hayatta defalarca karsimiza çikan sorunlara yaptigim tespitler, ayet ve hadislerle açiklik getirdim. Okurlarimin dikkatini, farkli ama gerekli bir yöne çekmek istedim. Ilerleyen yasima ragmen, seker hastaligim nedeniyle görme kaybi yasamama ragmen 62. kitabimi iki yil üzerinde çalisarak büyüteç kullanarak yazdim, baskiya hazir hale getirdim. Bu kitabimda ilk etapta 4 bin adet basilacak" dedi.



"Yeter ki okunsun"

Üç aylik emekli maasiyla hazirladigi kitaplarini bastirdigini ve ticari amaç gütmeden maliyetine sattigini ifade eden Öselmis, "Kitap satislarindan maddi bir beklentim yok. Insanlar yeter ki çok pahali bulmasin. Hazirladigim ve bastirdigim her kitap çok küçük paralara satiliyor. Insanlarimiz alsin okusun, okumaktan zarar gelmez. Ben yillarca ögretmenlik yaptim, binlerce ögrenci yetistirdim. Hepsine de okumalarini ve arastirmalarini ögütledim. Müslüman, bilgili insandir. Dünyadaki, ülkesindeki, ilindeki gelismelerden haberdar olan insandir. Bunun için de mutlaka okumak, arastirmak gerekir. Ben 81 yasindayim, okumaktan ve yazmaktan hiç vaz geçmedim. Emekli olunca bir kenara da çekilmedim. Insanlarin yararina 61 kitap yazdim. Basilan kitaplarimin büyük bölümüne okuyucular tarafindan büyük ilgi gösterildi. 4. Kez basilan kitaplarim oldu. Yaz tatillerinde çocuklari için yazdigim kitabim müftülük izni ile camilerde yazin açilan kurslarda ders kitabi olarak ta okutuldu " diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile