Gram altın ve gümüş için her şey sil baştan mı oluyor? İslam Memiş bugün için saat verip uyardı

Gram altın ve gümüş için her şey sil baştan mı oluyor? İslam Memiş bugün için saat verip uyardı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bugün açıklanacak ABD enflasyon verisiyle birlikte piyasaların bıçağın iki yüzü gibi bir seyir alabileceğini söyledi. İslam Memiş, altın ve gümüş yatırımı olanları bu konuda özellikle uyardı.

Altın ve gümüşü olanlar ve almayı düşünenler bugüne dikkat! Finans analisti İslam Memiş, bugün açıklanacak ABD enflasyon verisi öncesi ezber bozan uyarılarda bulundu. Memiş, veriye göre altın ve gümüşte olası rakamları paylaştı.

Memiş, 'ABD'de enflasyon verisi açıklanacak. Powell'ın açıklamaları önemliydi, şimdi enflasyon verisi önemli. Veri öncesi dalgalanma var. Altın ve gümüşte yukarı yönlü hareketler hız kesmiyor. Temmuzda altın ve gümüşte rekor uyarılarımız vardı. Yukarı yönlü hareketler devam ediyor temmuzda' dedi.

Memiş, şöyle devam etti:

'Borsa İstanbul 10 bin 774 puanda. 10 bin 900 üzerinde rakamlar kalıcı olamadı. Düşüş öngörümü koruduğum için borsaya girişte 9400 puanı bekliyorum. Borsa tarafındaki arkadaşların da sıkıldığını gözlemliyoruz. Endeks yükselişi eşittir hisse yükselişi değil. Borsadaki arkadaşlarımız beklemeli.

Dolar TL kuru 32.87 kuruş seviyesinde. Cılız da olsa yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Yıl sonunda 40-45 lira bandını bekliyoruz. 36 lirayla alakalı bir revize yapıldı yıl sonu için ama benim öngörümde değişiklik yok. Dolarla kesinlikle borçlanılmamalı. Zaman zaman iyimserlikler olacaktır ama dolar endeksinin düşmesi lazım ki düşüşlerden bahsedelim. Kontrollü bir sistem var karşımızda.'

ABD enflasyon verisi altın ve gümüş fiyatları için uyarılarda bulunan İslam Memiş, bant aralıkları paylaştı:

'Ons altın 2380 dolarda. Ons altın kritik direnç olan 2360 doları kırdı, 2380 doları test etti. Bugün de bu kapanışı gerçekleştirirse 2460 dolar seviyesini telafuz edebiliriz. Burada kırmızı çizgimiz 2360 dolar seviyesi. Bu seviye için de ABD enflasyon verisi bekleniyor. Burada büyük bir kırılma olacak. Enflasyon verisinden sonra hangi yöne kırılacağına dair yüzde 50-50. Başka bir ihtimal yok. Enflasyonda düşüş beklentisi de olsa kontrol merkez bankalarında olduğu için fiyatlamalar ters kalabilir. İçimdeki hissiyat ise şu. 2300-2280'i telafuz ettim. Bu alanlar ihlal edildi, buraların dolması gerekiyor ki yükselişler devam etsin. Yukarıda 2460 dolar seviyesi var. Kısa vadede aşağıda kıramadığı bir alan var, bunun kırılması gerektiğini düşünüyorum. Ben de 2320 dolara kadar gerileceğini düşünüyorum. Kısa vade için bu fiyatlama satın alınır mı? Büyük bir risk bence.

Gram altın TL serbest piyasalarda 2520-2528 lirada. Gram altın TL fiyatı ciddi yükseliş gösterdi. 2537 liraya kadar yükseldi. Haziran ayında, bayramdan önce 2420 lirada olan gram altın bugün 2537 liraya kadar yükseldi. Haziranda temmuz ayı hazırlığını boşuna yapmadım. Haziran ayında buralar güzel fiyatlar, fırsatlar uyarılarım vardı. Temmuz ayındayız, ağustosta yeni bir rekor, eylülde yeni bir rekor, ekimde yeni bir rekor, her ay yeni bir rekor denemesi göreceğiz.'

İslam Memiş, son olarak gümüş için uyarı yaptı...

İslam Memiş, 'Gümüş onsu 31 dolarda. Burada da aşağıda 28.80, yukarıda 32.80 dolarla alakalı destek ve direnç seviyeleri var. Ne kadar geniş bant aralıkları. ABD'deki enflasyon verisinden sonra hangi yöne kırılacaksa bu seviyeler test edilecektir. Benim düşüncem son bir kez aşağı yönlü gelme ihtimalidir ama kesin bir şekilde şöyle olur diyemiyorum.

Gram gümüşte de yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Kısa vadede düşüşler alım fırsatıdır. 31.80 - 34 lira bant aralıklarını takip edeceğiz. Sert dalgalanmalar olacağı için hangi yöne kırılırsa, düşüş olursa alım fırsatı, yükseliş olursa da kesinlikle satış fırsatı değildir. Yeni rekorlara hazır olmakta fayda var.

1 Ocak'ta elinde 10 bin lirası olan bir yatırımcı altın alsaydı, yüzde 24 gelir elde etmiş olacaktı, gümüş alsaydı yüzde 44 gelir elde etmiş olacaktı. Yılın ilk yarısında gümüş en çok kazandıran emtia oldu' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile