Grand Ve Orient Bazaar Sokak Sagliklastirma Projesinde Ilk Kazma Vuruldu

Grand Ve Orient Bazaar Sokak Sagliklastirma Projesinde Ilk Kazma Vuruldu

Kusadasi’nin en eski turistik çarsisi olan Grand ve Orient Bazaar’da Aydin Büyüksehir Belediyesi ile Kusadasi Belediyesi is birliginde yapilan yenileme çalismalari Kibris Caddesi’ne ilk kazmanin vurulmasiyla basladi. Fen Isleri Müdürlügü ekipleri ile birlikte bölgede inceleme yapan Belediye Baskani Ömer Günel, “Göreve geldigimiz günden beri Kusadasi’ni modern ve estetik bir turizm kenti haline getirmek için çalisiyoruz” dedi.



Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Grand ve Orient Bazaar’da baslayan yenileme çalismalarini yerinde inceledi. Birim müdürleri ile birlikte bölgeyi dolasan Baskan Ömer Günel, saha amirlerinden bilgi aldi. Çarsi esnafi ile sohbet eden Baskan Ömer Günel, ekiplere çalismalarin bir an önce bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapilmasi talimatini verdi. Baslatilan hizmet seferberliginden dolayi yüzü gülen esnaf da Baskan Ömer Günel’e tesekkür etti.

Bölge esnafi Ali Yilmaz; “Projeyi ilk gördügümde çok heyecanlandim. Her detay düsünülmüs. Yillardan beri Grand ve Orient Bazaar’a hiç yatirim yapilmadi. Çalismalar bittiginde modern bir çarsiya sahip olacagiz. Belediye Baskanimiz Ömer Günel’e çok tesekkür ediyorum” dedi.



Orient Bazaar’da halicilik yapan Özkan Akgör ise “Belediye Baskanimiz Ömer Günel göreve geldigi günden beri kentimizde çok güzel islerin altina imza atiyor. Ben, bu nedenle projenin mükemmel olacagina inaniyorum. Artik kruvaziyer gemisinden inen turistleri çok daha iyi sartlarda agirlayacagiz. Islerimizin de eskisinden daha iyi olacagina inaniyorum” diye konustu.



Yenileme çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan Grand ve Orient Bazaar’in modern ve isil isil bir görünüme kavusacagini belirten Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel; “Simdiden esnafimiza hayirli olmasini diliyorum. Aydin Büyüksehir Belediyemiz ile is birligi içerisinde hayata geçirecegimiz proje sayesinde turistik çarsimizda uzun yillar boyunca alt ve üst yapi sorunu yasanmayacak. Grand ve Orient Bazaar’a düzen, estetik ve kalite getirecek olan projenin esnafimiza önemli bir katma deger saglayacagina eminim” dedi.



Aydin Büyüksehir Belediyesi ile Kusadasi Belediyesi, kruvaziyer gemileriyle kente gelen turistlerin alisveris yapmak için ugradigi ilk turistik çarsi olan Grand ve Orient Bazaar’da yenileme çalismalarina basladi.

Yaklasik 2 bin 500 metrekarelik alanda yürütülecek çalismada Fen Isleri Müdürlügü ekiplerince ilk kazma Kibris Caddesi’ne vuruldu. Ilgili kurumlarla es zamanli ilerleyecek projede önce bölgede zemin sökümü, tesviye ve hafriyat çalismasi yapilacak. Ardindan Aydin Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) ekipleri, içme suyu hatti, Kusadasi Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri ise yagmur suyu hatti döseme çalismalarina baslayacak. 7/24 esasina göre gerçeklesecek olan proje tamamlandiginda Grand ve Orient Bazaar modern ve estetik görünümüyle turistleri agirlayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile