Great Wall of China- Çin Seddi Google özel logosu için tıklayınız

Great Wall of China- Çin Seddi Google özel logosu için tıklayınız

Great Wall of China- Çin Seddi için Google zöel logo tasarladı. Great Wall of China- Çin Seddi hakkında bilgiler için tıklayınız. İşte Great Wall of China- Çin Seddi...

Great Wall of China logosu Google'un yeni doodle'u oldu. Great Wall of China logosunun anlamı nedir? Great Wall of China logosu ile ilgili video ve resimleri sizler için derledik. Great Wall of China logosu için tıklayınız

Dünya’da çoğu bilgisayar kullanıcısının ana sayfası olan Google bir ilk imza attı. Google anlamlı günlerde Logosunu değiştirdi ve 17 farklı ülkenin farklı logolarını koyarak muhteşem bir görsel şölen hazırladı…

Google 2010 Christmas tatili için sıra dışı bir logo yayınladı. Dünyanın dört bir yanından özel karelerin yer aldığı logo, bugüne kadarki en iyi Google Doddle’larından biri!St. Basil's Cathedral- Aziz Basil Katedrali, Buche de Noel – Kütük pasta, Acropolis- Atina’da yukarıda kalan şehir, Pierogi- Piegori yemeği (Noel yemeği), Great Wall of China- Çin Seddi, Mt. Fuji- Fuji dağı, Indian dance styles- Hindistan dans stilleri,Sahara desert- Sahra Çölü, Chili pepper- Biber, Oud- Ud, Sydney Harbour- Sidney Harbour Limanı, Nepal- Nepal, Venice gondolas- Venedik gondolu, Chilean vineyards- Şili bağları, African kanga- Afrika elbisesi, Up on the housetop- Noel şarkısı, Henna lamp- Kına lambalar.

Google'ın, Temmuz ayında hazırlıklarının başladığını belirttiği logo için 5'i "doodle" tasarımcısı olmak üzere 250 kişilik bir ekibin çalıştığını ifade etmiş. Logoda dünyanın dört bir yanından 17 kare yer alıyor.

Google’ın koyduğu 17 farklı kartpostal’a tıklandığı zaman farklı ülkelerin yılbaşı özel logoları çıkıyor ve o ülke’ye ait özel bilgiler çıkıyor. Türkiye bu 17 ülkenin arasına girmesi Google’ın büyük jesti olarak görülüyor. Türkiye Oud (Ud) eski adıyla kopuz ile Google logolarına dahil olduğu görülüyor. 17 Farklı ülkenin yer aldığı Google (Doodle) logolarına her ne ararsanız var. Özellikle sayabileceğimiz Atina’dan Afrika’ya bir çok ülkenin yöresel, kentsel özellikleri bir arada verilmesi takdire edilir bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Google 23 Aralık tarihinde koyduğu bu 17 adet ülkenin farklı özellikleri olan logoları ise ne zaman kaldıracağı henüz bilinmiyor…

İŞTE GOOGLE DOODLE KARTPOSTALLARI

St. Basil's Cathedral- Aziz Basil Katedrali
Buche de Noel – Kütük pasta
Acropolis- Atina’da yukarıda kalan şehir
Pierogi- Piegori yemeği (Noel yemeği)
Great Wall of China- Çin Seddi
Mt. Fuji- Fuji dağı
Indian dance styles- Hindistan dans stilleri
Sahara desert- Sahra Çölü
Chili pepper- Biber
Oud- Ud
Sydney Harbour- Sidney Harbour Limanı
Nepal- Nepal
Venice gondolas- Venedik gondolu
Chilean vineyards- Şili bağları
African kanga- Afrika elbisesi
Up on the housetop- Noel şarkısı
Henna lamp- Kına lambalar


Great Wall of China- Çin Seddi

Çin Seddi, Çin'in kuzeybatısı boyunca uzanır. Dünyanın en uzun savunma duvarıdır. Kalıntıları Po Hay körfezinde deniz kıyısında başlar. Pekin'in kuzeyinden geçerek batıya yönelir ve Huang-Ho nehrini ikiye bölerek güneybatıya uzanır. Gobi Çölü'nün güneyinden batıya yönelerek devam eder.

Yapılışındaki amaç

Günümüze kadar kalan duvarın büyük bir kısımı Ming Hanedanı döneminde inşa edildi. 1987 yılında UNESCO Dünya Mirasları listesine eklenen Çin Seddi'nin toplam uzunluğu, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miraslar İdaresi ile Devlet Ölçme ve Haritalama Dairesi'nin 18 Nisan 2009 tarihli açıklamasına göre 8.851,8 kilometredir.[1][2] (Herbert Ponting, 1907)
Çin SeddiÇin'in Savaşan Beylikler döneminde (M.Ö.403 M.Ö.221), Çin seddinin temeli 20den fazla ayrı ayrı krallık tarafından atılmıştı. Chu, Qi, Yan, Wei, Han, Zhao, Qin Krallıkları birbirinden korumak için sınırlarında ilk setler inşa ettiler. Qin,Zhao,Yan kralıkları ise XiongNu, DongHu, LinHu, LouFaın saldırılarını durdurmak ve ülkenin kuzey sınırlarını koruma amacıyla da inşa ettiler. Çin'in ilk İmparatoru Qin Shi Huang, burayı boydan boya aşılmaz bir savunma duvarıyla kapatmaya karar verdi. Bu devasa inşaata girişmekteki amacı konusunda tarihçiler farklı görüşler sürmüşlerdir. Bunlardan bazıları:

Ülkenin sınırlarını başta Hiung-nu olmak üzere kuzeyden Çin'e saldıranlara karşı savunmak.
Uzun savaşlar sonunda yıktığı beyliklerin esir düşen yöneticilerini sürgün ve ağır işe sürerek cezalandırmak.
Ülkeden kaçısları önlemek.
Ülkenin tek yönetim altında birleştiğini içeriye ve dışarıya göstermek.
Kuzeyden gelen Türk saldırılarına karşı savunmak için.
Qin Shi Huang M.Ö. 221 yılında daha önceki krallıkların yaptırdığı duvarları birleştirerek uzattı. M.Ö. 3. yüzyıldan M.S. 17. yüzyıla kadar Çinliler seddi uzatmaya devam etmişlerdir. Seddi onaran ve savunma amaçlı kullanan son hanedan Ming Hanedanı (1368-1644) olmuştur.

Seddin yıkılmış olan kısımlarıyla birlikte uzunluğu 6.000 kilometreyi bulur. Bugün ayakta duran kısım Ming Hanedanı devrinden kalan 2.500 kilometrelik settir. Ancak asıl inşaat, M. Ö. 221 ile M. S. 608 yılları arasında yapılmıştır.

Seddin kalınlık ve yüksekliği yer yer değişir. Sanılanın aksine Çin seddinin tamamı tuğlalardan oluşmaz. Bazı yerleri çok zayıf, kuvvetsiz maddelerden yapılmıştır ve bu duvarlar çok kısadır.[kaynak belirtilmeli] Bu zayıf duvarların amacı devleti saldırılardan korumak değil kaçak düşmanı yavaşlatmaktır.[kaynak belirtilmeli] Genellikle duvarın yüksekliği 4-6 metre, taban kalınlığı 7 metre ve üst kalınlığı ise 6 metre civarındadır. Kalın olan yerlerin üzerinde atlar ve arabalar gidebilmektedir. Kalın duvarlar boyunca siperlik ve okçu delikleri vardır. 200 metrede bir gözetleme kulesi veya kale ve 9 kilometrede bir fener kulesi bulunur. Duvar üzerinde yer yer saray ve tapınaklara da rastlanır. Bazı yerlerde setler, kademeli savunmaya imkân verecek şekilde birkaç sıra halinde yapılmıştır.


Bu tarihî yapı, 7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir. Kuruluş tarihi:221
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile