Growmach Fuari Için Geri Sayim Basladi

Growmach Fuari Için Geri Sayim Basladi

Informa tarafindan bu yil Antalya Anfas Fuar Merkezi’nde 10-14 Ekim tarihlerinde ilk kez gerçeklestirilecek Growmach, Traktör, Tarim Makineleri, Ekipmanlari & Teknolojileri Fuari, uluslararasi tarim makineleri profesyonellerini bulusturmaya hazirlaniyor.

Uzun yillardir fuarcilik alaninda elde ettikleri deneyimlerle birlikte yeni bir sektörel fuara daha imza atmanin heyecanini tasidiklarini belirten Fuar Direktörü Engin Er, ülkemizin tarim makineleri ve teknolojileri konusunda önemli bir potansiyele sahip oldugunu söyledi.



Türkiye’nin geçtigimiz yil tarim makinelerinde 2 milyar dolar civarinda bir ihracat rakamina ulastigi bilgisini veren Er, bu yil ilk defa düzenlenecek Growmach fuariyla birlikte tarim makineleri sektörüne ivme kazandirmayi hedeflediklerini dile getirdi.

Engin Er, “Growmach Fuari’ni tanitmak için Konya, Adana, Eskisehir ve Bursa’da düzenledigimiz basin bulusmalarinda Türkiye’nin tarim makineleri sektöründeki büyük potansiyelini ve bu potansiyeli ihracat, teknoloji ve inovasyonla taçlandiracak fuar ve organizasyonlarin önemini her firsatta kamuoyuna anlatmaya gayret ettik. Sanayicilerimizin ve tüm üreticilerimizin Türkiye’nin tarim makineleri sektöründeki bu anlamli ve çok degerli çabalarini Growmach olarak yürekten destekliyor ve bu büyük heyecana gururla ortak olmak istiyoruz” dedi.

Informa olarak dünyanin en büyük fuarcilik sirketi olduklarini hatirlatan Engin Er, sunlari söyledi:

“Antalya’da 22 yildir dünyanin en büyük seracilik fuari olan Growtech’i hayata geçiriyoruz. Geçtigimiz yillarda Growtech’e katilan firmalar bizlerden bir tarim makineleri fuari istedi. Tam bu planlamayi yaparken pandemi ortaya çikti ve sonrasinda ise artik dügmeye bastik. Antalya’da 10-14 Ekim tarihlerinde uluslararasi ziyaretçi ve katilimcilarin oldugu tamamen ihracata yönelik tarim makineleri, traktör ve ekipmanlari fuari olan Growmach’i ilk kez gerçeklestirecegiz. Su anda 150 firma katiliyor; ilk yil için tahmini 40 ülkeden 10 - 15 bin civari ziyaretçi bekliyoruz. Ziyaretçilerimiz, online ziyaretçi kayitlarini 8 Ekim tarihine kadar gerçeklestirerek Growmach’i ücretsiz ziyaret edebilecekler.”

Ihracat ve inovasyon odakli

Fuardaki yenilikler ve farkliliklar hakkinda da açiklamalarda bulunan Engin Er, sözlerine söyle devam etti:

“Türkiye’de her yil 60’dan fazla tarim fuari yapiliyor. Bizim bu fuarlardan önemli farklarimiz var. Katilimci firma çesitliligini saglayabilmemiz ve daha fazla katilimciya yer verebilmemiz için bir firmaya ayrilacak alan üst limitini 300 metrekare olarak belirledik. Fuarin ilk gününü VIP, ulusal ve uluslararasi basin günü ilan ettik. 20 farkli ülkeden gelecek Uluslararasi Tarim Yazarlari Dernegine (IFAJ) üye olan tarim yazarlariyla birçok ülkeden gelecek yabanci tarim gazetecilerini agirlayacagiz. 3 gün boyunca fuari ziyaret edip röportajlar yapacaklar ve Antalya’daki üretim alanlarini gezecekler. Elbette teknolojinin ön planda oldugu bu dönemde sürdürülebilirlik bakis açimiz ile katilimcilarimiza dijital çözümler de sunuyoruz. Growmach Connect Platformumuz sayesinde katilimcilarimiz stantlarini ziyaret eden ziyaretçilerin datasina sahip olabilecek ve fuar sonrasinda da potansiyel alicilariyla gerçek zamanli iletisim ve etkilesim kurabilecekler. Bunun yani sira; Farmer 100 adli bir proje olusturuyoruz. Yeni teknolojileri kullanacak, tarimda mekanizasyonun verimlilige etkisinin farkinda olan önder çiftçiler ve elbette yeni nesil çiftçilerin bir arada olacagi bir program olacak. Bu tür teknolojileri kullanmak isteyen üreticiler, fuar alaninda olusturacagimiz bir ortamda Farmer 100 grubunun bir üyesi olma firsati bulacaklar.”

Yeni nesil tarimda teknoloji ve inovasyon öne çikiyor

Gelisen teknolojiyle birlikte tüm dünyada tarimda yapay zeka ve otomasyon kullaniminin arttigini söyleyen Engin Er, ülkemizde de verimlilik ve sürdürülebilirlik için yeni nesil tarim uygulamalarinin öne çiktigina dikkat çekti. Son teknoloji makine ve ekipmanlarin tarim sektöründeki üreticilere hem verimlilik hem de tasarruf konusunda avantajlar sundugunu dile getiren Er, sözlerine söyle devam etti:

“Tarimda teknoloji kullanimi verimliligi artiriyor. Ülkemizde modern tarim uygulamalari konusunda çiftçiler bilinçlenmeli. Her tarimsal isletme, ekilen ürün çesidi, toprak yapisi ve iklim kosullarina göre farkli tarim makinelerine ve teknolojiye ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle otomatik dümenleme sistemi, ilaçlamada dozajlamali sistem ve dron’lar gibi araçlarin kullanilmasi yakit, maliyet, is gücü ve zaman tasarrufunun yani sira; verimlilik konusunda da çiftçiler için önemli avantajlar sunuyor. Bu yil Growmach Fuari’nda tarimda yapay zeka ve otomasyon alanlarinda hizmet veren firmalar da son teknolojiye sahip ürünleriyle fuar ziyaretçilerini stantlarinda agirlayacak. Fuar ziyaretçileri son teknolojiye sahip makine, ürün ve ekipmanlari inceleme firsati bulacaklar.”

Tarim ve teknoloji ödüllerine ev sahipligi yapacak

Growmach’ta gerçeklestirilecek etkinlikler arasinda “Growmach Tarim ve Teknoloji Ödülleri”ne özel önem verdiklerini belirten Engin Er, Growmach Tarim ve Teknoloji Ödülleri’ni Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarim Makineleri ve Mühendisligi Bölümünden Prof. Dr. Hamdi Bilgen’in jüri baskanliginda gerçeklestireceklerini kaydetti.

Tarim makineleri ihracat payinin günümüzde ciddi bir seviyeye ulastigini dile getiren Prof. Dr. Hamdi Bilgen de, “Türkiye artik olgunlasmis olan bu potansiyelini sadece tarim makineleri içinde degil, mekanizasyon ögeleri içinde yer alabilecek birçok farkli teknolojileri ortaya koymak için de kullanmaktadir. Bu amaçla Growmach Tarim Teknoloji Ödülleri ile Growmach tarim makineleri fuari bu özel alanda bir ilk olmaya hazirlanmaktadir. Türkiye, özellikle tropik-subtropik iklim özellikleri ve dört mevsim yapisi sayesinde dünyanin bir çok farkli bölgelerinde yapilan tarimsal mekanizasyon süreçlerine katki yapmak adina büyük potansiyele sahip bir ülkedir. Akademik alanda ve sektörün lider kisilerinden kurulan jüri en degerli teknolojilerin tarim makineleri sektörüne kazandirilmasinda çok degerli bir rol üstlenmektedir. Basta ülkemiz olmak üzere dünya pazarina sayisiz yeni buluslarin ortaya konmasi için haziriz” ifadelerini kullandi.

Türkiye gida üretiminde stratejik konumda

Uluslararasi piyasalarin en temel gündemlerinden birisinin gida güvenligi oldugunu belirten Growmach Stratejik Is Ortagi AGRO TV Türkiye ve Azerbaycan Ceo’su Dogan Basaran Türkiye’nin gida üretiminde stratejik konumda olduguna dikkat çekti.

Türkiye’nin dogu ve bati arasindaki cografi konumu ile önemli bir potansiyele sahip oldugunu vurgulayan Basaran, “Ülkemiz 1924 yilindan bugüne tarimsal mekanizasyon üretimiyle asirlik bir tecrübeye sahip. Yaklasik 1,8 milyon adetlik traktör varligi, 50 milyar dolarlik sektör hacmi, 2 milyar dolara yaklasan tarimsal mekanizasyon ihracatiyla bölge cografyasinin dinamik gücüyüz. Yeni yüzyilin derin vizyonuyla baktigimizda; global sirketlerin kurum tecrübesi, uluslararasi agi, yüksek donanimli kadrolari yeni pazarlarin kesfi için bize rehber olacaktir. Iste bu yüzden Informa’nin ülkemizdeki yatirimlarina bir yenisini daha eklemesini tarihi olarak sektörel bir sorumlulukla destekliyoruz. Bu ihtiyaç ve zorunlulukla Growmach’in açilisini büyük bir heyecanla bekliyoruz. Growmach sadece ’stratejik is ortakligi’ göreviyle isimiz degil asirlik birikimi yeni yüzyilda ileriye tasiyacak, cografyamizi tarim makineleri sektöründe yeni bir cazibe merkezi haline getirecek önemli bir adimdir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile