Growtech Fuari 123 Ülkeden 58 Bin 555 Kisiyi Agirladi

Growtech Fuari 123 Ülkeden 58 Bin 555 Kisiyi Agirladi

Örtü alti tarim sektörü fuari Growtech, Antalya ANFAS Fuar Merkezi’nde 27 ülkeden 571 katilimciyi 123 ülkeden 58 bin 555 ziyaretçi ile bulusturdu. Toplam ziyaretçi sayisi geçen yila göre yüzde 9 artarken, yabanci ziyaretçi sayisi da yine yüzde 9 artti.

Toplam ve yabanci ziyaretçi sayisinda bir önceki yila göre yüzde 9’luk artisin yasandigi Growtech Fuari’nda tarim sektöründeki son teknoloji ve yenilikler görücüye çikarken, yerli ve yabanci güçlü markalar uluslararasi alicilar ile bulustu. Bu yil 21’incisi düzenlenen Growtech’te tarim profesyonellerini ve sektörün yerli yabanci büyük markalarini bulusturmanin heyecanini yasadiklarini belirten Fuar Direktörü Engin Er, “Stratejik sektörlerin basinda gelen tarimda ülkemizin gücü ve küresel dünyadaki potansiyelimiz bir kez daha gözler önüne serildi” dedi.

27 ülkeden 571 katilimci firmayi bulusturan Growtech’in uluslararasi tarim sektörünün en önemli ticaret ve pazarlama organizasyonu oldugunu belirten Er, "Kesfet, Büyüt, Kazan” mottosu ile profesyonel ziyaretçilere tarim sektöründeki inovatif yaklasimlari, teknolojileri, ürün ve hizmetleri kesfetme, islerini büyütme ve daha fazla kazanma firsati sunduklarini vurguladi. Engin Er, “Örtü alti tarimda dünyanin en büyük fuari Growtech; 60 bin metrekare alanda “Sera ve Teknolojileri” Sulama Sistemleri ve Teknolojileri”, “Tohumculuk”, “Bitki Besleme” ve “Bitki Koruma” ürün gruplarina sahip firmalari bulusturdu. 4 gün boyunca 123 ülkeden 58 bin 555 ziyaretçiyi agirladik. Bu yil Almanya ve Fransa ilk kez milli katilimci olurken, Hollanda, Ispanya, Fransa, Çin ve Güney Kore ile 6 ülke milli katilimla pavilyon kurdu” dedi.



Inovasyon ödülleri ve bitki islahi proje pazari

Growtech Fuari’nda her yil oldugu gibi bu yil da farkli etkinliklere ev sahipligi yaptiklarini dile getiren Er, “Tarimsal üretime katma deger katan ve sektörel farkindalik olusturan yenilikçi çalismalari destekleyen Growtech’te Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi is birligi ile ATSO Growtech Tarim Inovasyon Ödülleri, Antalya Teknokent organizasyonunda 6. Bitki Islahi Proje Pazari’ni ve “Kazanan Projeler Yatirimcilarla Bulusuyor” etkinliklerini gerçeklestirdik. Alaninda degerli isimlerin sunumlariyla renklenen, Mine Ataman is birliginde gerçeklesen “Tarim Sohbetleri” tarim teknolojileri ve tarimin gelecegi hakkinda ufuk açici paylasimlara sahne oldu” ifadelerini kullandi.

Growtech’e 4 günde 123 ülkeden 58 bin 555 ziyaretçi

Her geçen yil büyüyen Growtech Fuari’nin 21’incisine 123 ülkeden toplam 58 bin 555 kisi katildi.

Fuari 50 bin 448 Türk ziyaretçi gezerken; yabanci ziyaretçi sayisi ise 8 bin 107 oldu. Toplamda ziyaretçi sayisinda 2021 yilina kiyasla meydana gelen artis yüzde 9 olurken; yabanci ziyaretçi sayisi da yine yüzde 9 seviyesinde artti. Fuari en çok ziyaret eden ilk 10 ülke Iran, Ürdün, Misir, Irak, Rusya, Azerbaycan, Fas, Özbekistan, Lübnan ve Kazakistan oldu. Toplam katilimci firma sayisi 27 ülkeden 571’e ulasti; 6 ülke milli katilimci olarak pavilyonlarda ziyaretçilerini agirladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile