Grup Kortizon ismiyle hayata geçen proje “yaşamı yakala” sloganıyla 25 kadına umut oldu, fiziksel ve sanatsal aktiviteler düzenledi.
Hayatı tekrar yakaladıklarını söyleyen kadınlar aldıkları nefes eğitimleri ve sazlı sözlü eğlencelerle şimdi daha mutlu olduklarını söyledi.
Akdeniz Üniversiteli bir grup genç, meme kanserine yakalanan ve kanseri yenen 25 kadını, yaşam kalitelerini artırmak için hazırladıkları AB projesinde bir araya getirdi. Meme kanseri hastası kadınları tedavi sürecinden sonra yaşam kalitelerini artırmak, sosyal yaşama dahil etmek, ev ortamından çıkarak kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak için Grup Kortizon isimli gençlik grubu bir AB projesi hazırlandı. Projede 25 kadına fiziksel, sanatsal aktiviteler, doğa yürüyüşleri düzenlendi.
Kortizon tedavisi ile iyileşen kadınlar bu kez Grup Kortizon ile moral buldu.
Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi başkanlığınca yürütülen Gençlik Programı kapsamında Avrupa Komisyonundan sağlanan hibeyle gerçekleştirilen proje ekibi olan, ’’Grup Kortizon, Akdeniz Üniversitesi Onkoloji Bölümü Araştırma Koordinatörlüğünden, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan, Kamu Yönetimi bölümünden öğrenci ve hasta yakını olan lise öğrencilerinden oluşuyor.
Proje Koçu Necla Turan, amaçlarının kansere yakalanan, hastalığı yenen ve hâla tedavi gören kadınların sosyal hayattan uzaklaşmasını engellemek ve onları tekrar yaşama bağlamak olduğunu söyledi.
Turan, aktivitelerin meditasyon ile sınırlı kalmadığını doğa yürüyüşleri ile devam edeceğini sözlerine ekledi.
Proje Sorumlusu Erhan Korkmaz da, projeyle amaçlarının Türkiye’de rehabilitasyon merkezlerinin yapılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
.
Proje kapsamında Yaşam Koçu Neslim Ulusoyoğulları nezaretinde sağlıklı yaşam konulu uygulamalı nefes teknikleri ve meditasyon üzerine aktivite de gerçekleştirildi.
Ulusoyoğulları, kanserle mücadelede doğru nefes tekniklerinin önemine değindi.
Beş ay sürecek Yaşamı Yakala isimli projede, öncelik meme kanseri tedavisi görmüş kadınlar için gezi, toplantı ve sanatsal faaliyetler bulunuyor. Bu faaliyetlerle hastaların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak, gerginlik, depresyon, yorgunluk hissini bir parça azaltılmasına destek vermek, ameliyat anestezi sonrası solunum kapasitesini artırmak hedefleniyor.Etkinliklerin dikkat çekici bir tarafı da erkeklerin de bu projeye eş durumunda dahil olmaları. Daha önce kanser tedavisi görüp iyileşmiş ya da halen tedavisi devam eden eşlerine destek amacıyla nefes ve meditasyon terapisine katılan erkekler de, eşleriyle birlikte aynı salonda etkinliği renklendiriyor .
Grup Kortizon İle 'yaşamı Yakala'
Antalya’da, Akdeniz Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci, meme kanserine yakalanan ve hastalığı yenen kadınlara yaşama sevincini aşılamak için yola çıktı ve bir AB projesi hazırladı.