Gso 500 Büyükteki Firma Sayısını Arttırdı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2009 yılı ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'' sıralamasında, Gaziantep'in bir önceki yıl 10 olan firma sayısını 16'ya yükseltmeyi başardığını söyledi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2009 yılı ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'' sıralamasında, Gaziantep'in bir önceki yıl 10 olan firma sayısını 16'ya yükseltmeyi başardığını söyledi.
Koçer yaptığı açıklamada, "Bugün şirketlerimizin başarısını görmemiz için, sadece üretimden satışlar tek başına bir ölçü olmaktan çıktı. Artık daha düşük cirolarla daha yüksek kar elde edeceğimiz sektörlere yöneliyoruz. Şirketlerimiz bugün katma değerli ve yenilikçi ürünler üretmek, AR-GE, inovasyonun ve akıllı ürünlerin üretimdeki katkısını arttırmakla daha farklı başarılara da imza atıyorlar" dedi.
Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren, SANKO Tekstil İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş., Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Tic. A.Ş., Naksan Plastik ve Enerji San.ve Tic. A.Ş., Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş., Merinos Halı Sanayi ve Tic. A.Ş., Şölen Çikolata Gıda San. ve Tic. A.Ş., Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tiryaki Agro Gıda San.Tic.A.Ş., Beşler Makarna Un İrmik Gıda San. ve Tic. A.Ş., Selçuk İplik San. ve Tic.A.Ş., Gürteks İplik San. ve Tic. A.Ş., Akteks Akrilik İplik
Sanayi ve Tic. A.Ş., Köksan Pet ve Plastik Amb.San.Ve Tic.A.Ş., Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri A.Ş., Royal Halı İplik Tekstil Mobilya San. ve Tic. A.Ş. ve Şireci Tekstil San. ve Tic. A.Ş.'yi başarılarından dolayı kutlayan Koçer, krize ve tüm olumsuz ekonomik koşullara rağmen Gaziantepli firmaların sayısının bir önceki yıla göre artmasını yaşanan ekonomik süreçte çok önemli bir başarı olarak gördüğünü söyledi.
Gaziantep sanayisinin ülke ekonomisine katma değer oluşturmada görevini her zaman en iyi şekilde yerine getirdiğini belirten Koçer, "Firmalarımızın üretimden satışlarda gösterdikleri bu başarı, ülke ekonomisinin geleceğine yönelik önemli bir sonuçtur. Üreten Türkiye geleceğimiz için, çocuklarımız için, gerek istihdam yaratmada, gerekse ekonomik gücümüzün arttırılması için şarttır. Ekonomideki mevcut şartlar göz önüne alındığında, açıklanan listede Gaziantepli firmaların sayısının arttığını görmek hatta
birçok firmamızın sıralamada daha iyi yerlere geldiğini görmek memnuniyet vericidir. Gaziantep yıllardır İSO 500 listesinde istikrarlı bir başarı sergilemiş ve gücünü korumuştur. Sanayisi ile Türkiye'ye her zaman model olmayı başaran Gaziantep, bugün bu misyonunu yine sürdürmüştür. Üretimin önemine inanarak çalışmalarını sürdüren, listeye giren veya girmeyen tüm üreten sanayicilerimizi kutluyorum" diye konuştu.
Koçer şunları kaydetti:
"Dün açıklanan yüzde 74,1'lik Temmuz ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranları gelecek adına umut vericidir. Reel kesim güven endeksinin artmış olması da son derece olumlu. Sanayide hızlanma devam ediyor. Açıklanan 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren şirketlerdeki kar artışı ayrı bir sevindirici gelişme. Ciroların azalması ve karın artması sürpriz değil. Bu yeni dönemin getirdiği bir değişim. Bu pozitif bir değişim.
Şimdi ekonomide iyi rakamların gelmeye başladığı ve krizin etkilerinin giderek azaldığı bu günlerde alınacak tedbirlerle, mevcut yatırımların ve istihdamın korunması adına yapılacak yeni düzenlemeler hiç kuşkusuz, üretimde Türkiye'nin önünü açacaktır. Temennimiz mevcut sorunların tespiti, tedbirlerin hızla alınması ve nihayetinde yeni bir üretim seferberliğinin oluşturulmasıdır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile