GSO Başkanı Koçer: İSO 500 büyük sanayi kuruluşundaki sayımız 16'ya yükseldi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2009 yılı 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' s

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2009 yılı 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' sıralamasında, Gaziantep'in bir önceki yıl 10 olan firma sayısını 16'ya yükseltmeyi başardığını bildirdi.

Koçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Bugün şirketlerimizin başarısını görmemiz için, sadece üretimden satışlar tek başına bir ölçü olmaktan çıktı. Artık daha düşük cirolarla daha yüksek kar elde edeceğimiz sektörlere yöneliyoruz. Şirketlerimiz bugün katma değerli ve yenilikçi ürünler üretmek, Ar-Ge, inovasyonun ve akıllı ürünlerin üretimdeki katkısını arttırmakla daha farklı başarılara da imza atıyorlar.'' dedi.

Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren; Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret AŞ, Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret AŞ, Merinos Halı Sanayi ve Ticaret AŞ, Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ, Tiryaki Agro Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Beşler Makarna Un İrmik Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Selçuk İplik Sanayi ve Ticaret AŞ, Gürteks İplik Sanayi ve Ticaret AŞ, Akteks Akrilik İplik Sanayi ve Ticaret AŞ, Köksan Pet ve Plastik Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ, Lidersan Sağlık ve Gıda Ürünleri AŞ, Royal Halı İplik Tekstil Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ ve Şireci Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'yi başarılarından dolayı kutlayan Koçer, krize ve tüm olumsuz ekonomik koşullara rağmen Gaziantepli firmaların sayısının bir önceki yıla göre artmasını yaşanan ekonomik süreçte çok önemli bir başarı olarak gördüğünü ifade etti.

Gaziantep sanayisinin ülke ekonomisine katma değer oluşturmada görevini her zaman en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade eden Nejat Koçer, şunları kaydetti:

''Firmalarımızın üretimden satışlarda gösterdikleri bu başarı, ülke ekonomisinin geleceğine yönelik önemli bir sonuçtur. Üreten Türkiye geleceğimiz için, çocuklarımız için, gerek istihdam yaratmada, gerekse ekonomik gücümüzün arttırılması için şarttır. Ekonomideki mevcut şartlar göz önüne alındığında, açıklanan listede Gaziantepli firmaların sayısının arttığını görmek hatta bir çok firmamızın sıralamada daha iyi yerlere geldiğini görmek memnuniyet vericidir. Gaziantep yıllardır İSO 500 listesinde istikrarlı bir başarı sergilemiş ve gücünü korumuştur. Sanayisi ile Türkiye'ye her zaman model olmayı başaran Gaziantep, bugün bu misyonunu yine sürdürmüştür. Üretimin önemine inanarak çalışmalarını sürdüren, listeye giren veya girmeyen tüm üreten sanayicilerimizi kutluyorum."

Dün açıklanan yüzde 74,1'lik Temmuz ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranlarını gelecek adına umut verici olarakk değerlendiren GSO Başkanı Koçer, reel kesim güven endeksinin artmış olmasını da son derece olumlu bulduğunu belirtti. Sanayide hızlanmanın devam ettiğini söyleyen Nejat Koçer, "Açıklanan 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren şirketlerdeki kar artışı ayrı bir sevindirici gelişme. Ciroların azalması ve karın artması sürpriz değil. Bu yeni dönemin getirdiği bir değişim. Bu pozitif bir değişim. Şimdi ekonomide iyi rakamların gelmeye başladığı ve krizin etilerinin giderek azaldığı bu günlerde alınacak tedbirlerle, mevcut yatırımların ve istihdamın korunması adına yapılacak yeni düzenlemeler hiç kuşkusuz, üretimde Türkiye'nin önünü açacaktır. Temennimiz mevcut sorunların tespiti, tedbirlerin hızla alınması ve nihayetinde yeni bir üretim seferberliğinin oluşturulmasıdır.'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile