GSO'da Tekstil Sektör Toplantisi Gerçeklestirildi

GSO'da Tekstil Sektör Toplantisi Gerçeklestirildi

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) ev sahipliginde, tekstil sektöründe faaliyet gösteren üye firmalarin katilimlari ile Tekstil Sektör Toplantisi gerçeklestirildi.

GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Eximbank Güneydogu Anadolu Bölge Müdürü Metin Çelik, GSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ferhan Sagim, GSO Genel Sekreteri Yusuf Iymen ve firma temsilcilerinin katildigi toplantida, sektörel gelismeler, sanayicilerin ve firmalarin yasamis olduklari sorunlar istisare edilerek çözüm önerileri hakkinda degerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantinin açilisinda konusan GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, sektör toplantilarina büyük önem verdiklerini belirterek, “Daha önce yaptigimiz diger sektör toplantilarinda oldugu gibi, bu toplantimizda da karsilikli görüs alisverisi yapiyoruz. Sizleri dinleyerek sorunlarimiza birlikte çözüm arayip sektörümüzü; neleri daha iyi yaparsak ileriye tasiriz, bunlari konusuyoruz. Burasi sizin odaniz, bize sorunlarinizi anlatin. Biz de bu sorunlara çözüm bulalim. Hepimizin amaci üretim ve ihracat yaparak kentimizi ekonomide daha ileriye tasimak” dedi.

Tekstil sektörünün öncü sektörlerin basinda geldigini dile getiren Ünverdi, “Gaziantep olarak sektörümüzün sürdürülebilirligi için sorunlarimiza ragmen kendimizi yenilemeliyiz. Yesil ve dijital dönüsümü birlikte gerçeklestirmeliyiz. Bölgemiz bir tekstil bölgesi. Depremi yasamis bir kent olarak bölgesel, genel ve küresel sikintilarimiz var. Bu sorunlari el ele, omuz omuza verip birlikte asacagiz” diye konustu.

Eximbank Güneydogu Anadolu Bölge Müdürü Metin Çelik de konusmasinda, firmalarin sürdürülebilirlik konusuna önem vermesi gerektigine dikkati çekerek, “Ihracata yönelik kullanilan kredilerde firmalarimizin sürdürülebilirlik noktasinda yerine getirmesi gereken yükümlülükleri var. Çünkü günümüzde önemi daha da artan Yesil Dönüsüm var. Bu yükümlülükler ilk bakista çok büyük görünse de ileriki süreçte bunu kullandirma geçirdigimizde firmalarimiz bize dönüp tesekkür ediyorlar. AB ülkelerine ihracat yaptigimiz için yesil dönüsüm kapsaminda bize sartlar getiriyorlar. Bu sartlarin yerine getirilmesi firmalarimizin faydasina olacak. Firmalarimiz içinde KOBI’lerimizin orani yüzde 84’tür. KOBI’lerin yapisi ne kadar saglikli olursa, büyük firmalarda o kadar saglikli olur. Bu nedenle KOBI’lerimize öncelik taniyoruz” diye konustu.

Toplanti soru cevap bölümüyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile