GSO'da Triko Örgü Imalati Sektör Toplantisi Gerçeklestirildi

GSO'da Triko Örgü Imalati Sektör Toplantisi Gerçeklestirildi

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) ev sahipliginde, Triko Örgü Imalati Sektör Toplantisi gerçeklestirildi.

GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, GSO Genel Sekreteri Yusuf Izzettin Iymen, triko örgü imalati meslek komite üyeleri, firma temsilcileri ve sanayicilerin katilimlariyla gerçeklestirilen toplantida, sektörel gelismeler, yasanan sorunlar, çözüm önerileri ve 27 Haziran’da düzenlenecek olan 4. Triko, Triko Ipligi, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuari (TRIKONFEX) hakkinda istisarelerde bulunuldu.

Toplantinin açilis konusmasini gerçeklestiren GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, “Triko örgü imalati sektörü sehrimiz için önemli sektörlerin basinda gelmektedir. Gaziantep olarak sektörümüzün sürdürülebilirligini saglamak için kendimizi yenilemeli ve gelistirmeye devam etmeliyiz. Bu noktada yapmis oldugumuz bu sektör toplantilari, sorunlarin ortaya çikmasi ve çözüme kavusmasi anlaminda büyük önem arz etmektedir’’ dedi.

Katma degerli ürünler üretme ve markalasma yolunda ilerlemenin önemine vurgu yapan Ünverdi, ‘’Hepimizin amaci üretim ve ihracat yaparak kentimizi ekonomide daha ileriye tasimak. Bu anlamda günümüz sartlarinda marka degeri olmadan bir yere varmak oldukça güç hale gelmistir. Gaziantep Sanayi Odasi olarak bu süreçte sizlere elimizden gelen her türlü destegi vermeye haziriz’’ seklinde konustu.

Bugün tüm dünyada üretim noktasinda en önemli konu basligi olarak yesil ve dijital dönüsümün geldigini ifade eden Ünverdi, “Firmalarimizin kar marjlarini artirmak için verimliligi artirmamiz ve israfin önüne geçmemiz büyük önem tasiyor. Firmalarimizin üretim hatlarini düzenli, hizli ve sorunsuz islemesi, maliyetlerini azaltarak üretim kapasitelerini artirmasi adina yalin üretim ve dijitallesme konularinda Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüsüm Merkezimizde (Model Fabrika) egitim programlari uygulaniyor. Ayrica yesil dönüsüm ve karbon ayak izi hesaplamasi noktasinda da firmalarimiz GSO Mesleki Egitim Merkezimizin sundugu firsatlardan yararlanabilirler. Toplantimizin hayirli olmasini diliyor, katilim saglayan herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Toplantida, yapilan konusmalarin ardindan sektör temsilcileri, üretim sartlarinin iyilestirilmesi, dis ticaretin gelistirilmesi, karsilastiklari sikintilari ve sektör olarak beklentilerini anlatarak TRIKONFEX Fuari ile ilgili görüs ve önerilerini paylasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile