Gso'dan Ar-ge Proje Pazarı

Gso'dan Ar-ge Proje Pazarı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle 'Ar-Ge Proje Pazarı' günleri gerçekleştirilecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez düzenlenecek organizasyonla, proje fikri veya önerisi olanlar ile sanayicilerin bir araya gelmesi amaçlanıyor. 25-26 Mart tarihlerinde düzenlenecek Ar-Ge Proje Pazarı'na bölge sanayicileri, üniversitelerin akademisyenleri, araştırma kuruluşları ile Ar-Ge ve inovasyon konusunda çalışma yapan kişiler katılacak.

GSO'da gerçekleştirecek etkinliğin ana temasını, makine mühendisliği ve teknolojileri, makine tasarımı teknolojileri, metal şekillendirme ve üretim teknolojileri, gıda makineleri teknolojileri, tekstil makineleri teknolojileri, hidrolik, pnömatik, mekatronik teknolojileri ve makine otomasyonu oluşturacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan GSO Başkanı Nejat Koçer, 'Ar-Ge Proje Pazarı' ile amaçlarının Gaziantep'i Türkiye'de en önemli Ar-Ge merkezi durumuna getirmek olduğunu söyledi. Koçer, "Gaziantep'te artık üniversite-sanayi işbirliğine yönelik ciddi ve sevindirici adımlar atılıyor. Yeni organizasyonumuzla birlikte, bilimsel üretime yönelik fikirleri olan kişilerin fikirlerinin karşılık bulabilmesi için gerekli olan akademik ortam sağlanmış olacak. Aynı zamanda fikirlerin Ar-Ge projelerine dönüşümü sağlanacak ve kaynak olasılıkları değerlendirilecek. Bu sayede üniversitelerde eksikliği hissedilen endüstriye yönelik Ar-Ge çalışmaları hız kazanacak" dedi.

Oda olarak yürüttükleri Ar-Ge'de Gaziantep Atılımı projesi ile birlikte Gaziantep'ten TÜBİTAK'a gönderilen proje başvurulularının 5 misli arttığına dikkat çeken Koçer, "Şimdi de bu projemizin kapsamında 'Ar-Ge Proje Pazarı' günlerini düzeliyoruz. Bu noktada Ar-Ge fikirleri olan, araştırmaya ilgi duyan, proje beklentisi olan herkesi bu etkinliğe katılmaya davet ediyorum. Gerekli tüm bilgiler ve başvuru formları odamıza başvurularak temin edilebilir" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile