GSO Ve GAÜN'den Üniversite-Sanayi Is Birliginde Somut Adimlar

GSO Ve GAÜN'den Üniversite-Sanayi Is Birliginde Somut Adimlar

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) arasinda Mesleki Egitim ve Mesleki Yeterlilik Belgesi ile GAÜN Sürekli Egitim Merkezi (GÜSEM) Indirim Protokolleri imzalandi.

GSO Mesleki Egitim Merkezi’nde (GSO-MEM) gerçeklestirilen program GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Yumrutas, Naci Topçuoglu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt, GÜSEM Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Giritlioglu, GSO Mesleki Egitim Hizmetleri Müdürü Yusuf Iymen, Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sinav ve Belgelendirme Merkezi (GASBEM) Genel Müdürü Ahmet Tuncer Sevük’ün katilimiyla gerçeklestirildi.



Mesleki Egitim ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Protokolü ile Gaziantep Üniversitesi’nde egitim gören ögrenciler ile mezun olan gençlere nitelik kazanmalari ve yan dallarini gelistirebilmeleri amaciyla Gaziantep Sanayi Odasi Mesleki Egitim Merkezi (GSO-MEM) tarafindan mesleki egitim verilecek. Kursiyerler aldiklari egitimlerin ardindan GASBEM tarafindan verilen Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne de sahip olacak.

“Gençlerimize avantaj saglamak önceligimizdir”

Protokol öncesi açiklamalarda bulunan GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, GSO-MEM’de yürütülen çalismalar ve verilen egitimlerle hem kursiyerlere hem de is verenlere önemli avantajlar sunuldugunu kaydetti.

GASBEM tarafindan GAÜN ögrencilerine ve mezunlarina kazandirilacak olan Mesleki Yeterlilik Belgesi ile kursiyerlerin yurt disinda da çalisma imkani elde edebileceklerini kaydeden Ünverdi, “Imza törenini gerçeklestirdigimiz Mesleki Egitim ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Protokolü kapsaminda, merkezimizde egitim alacak olan gençlerimize mesleki beceri ve nitelik kazandirmayi hedefliyoruz. Ayrica kursiyerlerimiz kendilerine kazandiracagimiz Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yurt disinda da çalisabilme imkani bulabilecekler. Ülkemizin gelecegini insa edecek olan gençlerimizdir ve her zaman gençlerimize destek olmaya devam edecegiz. Sehrimizin mesleki egitimde daha üst seviyelere çikmasi adina üniversite-sanayi is birligi kapsaminda bizlerle birlikte olan Rektörümüz Sayin Prof. Dr. Arif Özaydin basta olmak üzere tüm GAÜN ailesine tesekkür ediyorum. Protokolümüzün hem ögrencilerimiz hem de sanayimiz adina güzel sonuçlari olacagina yürekten inaniyor, hayirli olmasini temenni ediyorum. GÜSEM ile gerçeklestirdigimiz indirim protokolü de GSO üyelerinin ve GSO personellerinin verilen egitim ve hizmetlere avantajli olarak ulasmalarini saglayacak” dedi.



“Imzaladigimiz protokol üniversite-sanayi is birliginin somut göstergesidir”

Üniversite-sanayi is birligi çalismalarini hizlandirmaya çalistiklarini belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin da Gaziantep sanayisine ivme katacak her türlü is birligi ve çalismalara büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Imzaladigimiz protokol üniversite-sanayi is birliginin somut göstergesidir. Bu protokolle beraber hem sanayicilerimiz istihdam konusunda rahatlayacak hem de mezun olan ögrencilerimiz is bulma kaygisi yasamayacak. Gaziantep Üniversitesi olarak ekonomik, sosyal, kültürel ve bilimsel alanda sehre katkisi olacak her türlü ortak çalismaya ve is birligine haziriz. Misafirperverliklerinden dolayi Gaziantep Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi ve emegi olan herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.



Mesleki Egitim ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Protokolü’nün ardindan iki kurum arasinda GSO üyelerinin ve GSO personellerinin GÜSEM bünyesinde düzenlenen kurslardan avantajli bir sekilde yararlanmalari amaciyla Indirim Protokolü imzalandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile