GTB Akademi'den Günes Enerji Sistemleri Bilgilendirme Toplantisi

GTB Akademi'den Günes Enerji Sistemleri Bilgilendirme Toplantisi

Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB) üye isletmelerine yönelik ‘Günes Enerji Sistemleri’ bilgilendirme toplantisi düzenledi.

Toplantida katilimcilara, günes enerji sistemlerinin sagladigi avantajlar, sistemin kurulumu, maliyeti ve yasal mevzuatlar hakkinda bilgiler verildi.

GTB’nin is dünyasi ve üyelerine yönelik düzenledigi egitim faaliyetlerini tek çati altinda toplayan GTB Akademi 2022 yili son egitim bilgilendirme toplantisini gerçeklestirdi.

GTB Meclis Üyeleri ve GTB üyesi isletmelerin temsilcilerinin katilimiyla düzenlenen toplantida, Akademik Danisman Okan Aslan, ‘Günes Enerji Sistemleri’ hakkinda açiklamalarda bulundu.

Konusmasinda, Avrupa ve Türkiye’deki günes enerjisi potansiyeline deginen Aslan, Türkiye’nin cografi konumundan dolayi diger ülkelere oranla günes enerjisinden faydalanmada daha avantajli oldugunu söyledi.



Bu avantajin planli ve stratejik enerji yatirimlariyla önemli bir gelir haline dönüstürülebilecegini kaydeden Aslan, “Günes, dünyaya saniyede yaklasik 170 milyon MW enerji göndermekte. Yapilan birçok akademik ve bilimsel arastirmaya göre saniyede dünyamiza gelen günes enerjisinin, ülkemizin bir yillik enerji üretiminin 1700 kati oldugu bildirilmekte. Özellikle Ege bölgesinde günde 5 ila 6 saat kadar güneslenme süresi hesaplanmakta. Anadolu cografyamiz günes gibi, rüzgâr gibi önemli yenilenebilir enerji kaynaklarina ev sahipligi yapmakta ve bizlerin bunu en verimli sekilde degerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

Aslan konusmasinda ayrica; Türkiye’de Enerji Üretim Dagilimi ve PV günes enerjisinden elektrik üretimi ile ilgilide bilgiler verdi.

Günes enerjisinden enerji elde etmek isteyen yatirimcilar için çati üzerine öz tüketim uygulamasi, saha üzerine öz tüketim uygulamasi ve depolamali sistemlerle saha kurulumu yapilarak öz tüketim uygulamasi olmadan sisteme enerji verilebildigine deginen Aslan, günes enerjisi sisteminin faydalari hakkinda açiklamalarda bulunarak, “Günes enerjisi; yüksek günes potansiyeli, bakimi kolay, isletme bedelinin düsük olmasi, enerjide disa bagimliligin azalmasini saglamasi ve bos duran çati alanlarinin degerlendirilmesi, enerjide tasarruf yapilmasi ve elektrik zamlarindan korunulmasi, karbon saliniminin azaltilarak hem doganin kirlenmesine hem de ilerde olusabilecek iklim vergisine karsi önlem alinmasi noktasinda önemli avantajlar saglamakta” diye konustu.

Toplanti, katilimcilardan gelen sorularin yanitlanmasi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile