Egitimde; yeni nesil ihracat destekleri, e-ihracatta pazara giris engelleri ve çözüm yollari ile e-ihracat süreçleri hakkinda bilgiler verildi.
Gaziantep Ticaret Borsasi gida sektöründe istigal eden üye isletmelerinin uluslararasi pazarlarda rekabetçiliklerinin artmasina katki saglamak amaciyla “E-Ihracat" egitimi gerçeklestirdi.
Egitim programinin açilisinda konusan Uzman Egitmen Ersan Ertürk; dünya genelinde internet kullaniminin her geçen gün arttigini belirterek, bu durumun lojistik ve online ödeme imkanlarinda gelismesiyle birlikte günümüzde isletmelere sinirli yerel pazarlar yerine tüm dünya pazarlarinin kapilarini araladigini söyledi.
Isini dijitalle büyüterek daha genis kitlelere hizli ve kolay erisim saglamak isteyen isletmelere e-ihracatin önemli avantajlar sundugunu kaydeden Ertürk, “Geleneksel ihracata göre yatirim maliyetleri çok daha az olan bu ticaret yöntemi degisen tüketim aliskanliklarini da göz önüne aldigimizda firmalara rekabet, maliyet, yeni firsatlar, yenilikçilik ve isletme gelisimi gibi birçok konuda ciddi imkanlar sunmakta “dedi.
E-Ihracatta dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili de açiklamalarda bulunan Ertürk, “E-ihracat süreçleri mutlaka çok iyi yönetilmeli. Gümrük prosedürleri, ödeme güvenligi ve kültürel farkliliklar gibi çesitli zorluklar e-ihracatta göze çarpan sorunlar olarak ön plana çikmakta. Bugünkü egitimimizde katilimcilarimiza, e-ihracatin avantajlarini, e-ihracata nasil hazirlik yapilacaklarini, teknik altyapi için nelere ihtiyaç duyacaklarini anlatarak; e-ihracatta dikkat etmeleri gereken noktalar hakkinda bilgiler verecegiz“ dedi.
Interaktif bir sekilde gerçeklesen egitimin sonunda, egitmen Ertürk katilimcilardan gelen sorulari yanitlanarak, konuyla ilgili güncel gelismeler üzerine paylasimlarda bulundu.
GTB'den E-Ihracat Egitimi
Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB), Ticaret Bakanligi tarafindan desteklenen ‘GTB Gida Sektörü 2. UR-GE Projesi’ kapsaminda, gida sektöründe faaliyet gösteren üye isletmelerine yönelik “E-Ihracat " egitimi düzenledi.



















