GTB, 'Finansal Okuryazarlik' Egitimi Düzenledi

GTB, 'Finansal Okuryazarlik' Egitimi Düzenledi

Gaziantep Ticaret Borsasi (GTB), Ticaret Bakanligi tarafindan desteklenen ‘GTB Gida Sektörü 2. UR-GE Projesi’ kapsaminda, gida sektöründe faaliyet gösteren üye isletmelerine yönelik “Finansal Okuryazarlik" egitimi düzenledi.

Egitimde; ihracatta banka seçimi, finansal belgeler, finansal riskler, dis ticaretin finansmani, kambiyo ve yaptirimlar hakkinda katilimcilara bilgiler verildi.

Gaziantep Ticaret Borsasi gida sektöründe istigal eden üye isletmelerinin, bütçe yönetimi ve yatirim stratejilerine katki saglamak ve bu konuda farkindalik olusturmak amaciyla “Finansal Okuryazarlik" egitimi gerçeklestirdi.

GTB yeni idari hizmet binasinda düzenlenen egitimin açilisinda konusan Dis Ticaret Uzmani Recep Heptas, finansal okur yazarligin, isletmelerin mali kararlarini daha bilinçli ve stratejik bir sekilde almalarina katki sundugunu ifade etti.

Finansal okuryazarligin isletmeler için karliligi artirmayi, mali riskleri yönetmeyi ve sürdürülebilir bir büyümeyi mümkün kildigina dikkat çeken Heptas, ihracatçilarin, döviz kurlari, ticari finansman seçenekleri ve risk yönetimi konularinda bilgi sahibi olduklarinda, küresel pazarda daha etkin stratejiler gelistirebileceklerini dile getirdi.

Açilis konusmasinin ardindan gerçeklestirilen egitim programinda Dis Ticaret Uzmani Recep Heptas, dis ticaretin temel araçlari, ihracatta banka seçiminde dikkat edilecek noktalar, bankalarin aldigi komisyonlar, ihracatta karsilasilabilecek finansal riskler ve finansal belgeler hakkinda bilgiler verdi.

Heptas, egitimde ayrica dis ticaretin finansmani, yurtdisi teminat mektuplari, kambiyo mevzuati, ihracat bedellerinin tahsilati ve ihracat islemlerindeki sorumluluklarla ilgili de detayli açiklamalarda bulundu.

Interaktif bir sekilde gerçeklesen egitimin sonunda, egitmen Heptas, katilimcilardan gelen sorulari yanitlanarak, konuyla ilgili güncel gelismeler üzerine paylasimlarda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile