GTB'nin Ev Sahipliğinde Kosgeb Tarafından, Kobi Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Gaziantep Ticaret Borsası'nin ev sahipliğinde KOSGEB tarafından, KOBİ destek programları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GTB'dan yapılan açıklamaya göre, toplantının açılışında konuşan GTB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Tiryakioğlu, son dönemlerde yapılan düzenlemelerle KOBİ destekleme programlarından yararlanmanın artık daha kolay olduğunu ve geçmiş dönemlere kıyasla hibelerin çeşitliliğinin arttığını belirtti.

Değişen şartlar ve gelişen Türkiye ile sadece KOSGEB değil, Avrupa Birliği temelli desteklerden de yararlanılması gerektiğini ifade eden şunları ifade etti:

''Ben bir konunun özellikle üstünde durmak istiyorum. Teşvik için yatırım yapmak yerine, müteşebbisin yatırım odaklı hareket edip bu teşviklerden yararlanması amaç olmalıdır. Kendi yatırımlarımız, gelişimimiz ve bilişimimiz için bu gereklidir. Cesaret bizim işimiz. Biz bu cesaretimizi KOSGEB'in ve başka kaynakların hibeleri, kredileri ve teşvikleriyle bir şekilde buluşturarak daha güzel şeyler yapmalıyız.

Bizim elimiz daha önce taşın altındaydı, şimdi gövdemiz taşın altında. Dolaysıyla devletimiz tarafından sağlanan bu kolaylıklardan yararlanmak bizim hakkımız ve biz bu hakkımızı kullanmalıyız. Biz, GTB olarak üyelerimize bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız.''

KOBİ'lere KOSGEB ve yurt dışından sağlanan hibe, teşvik ve diğer fonlardan Gaziantep'in daha çok pay alması gerektiğine vurgu yapan Tiryakioğlu, şu bilgileri verdi:

''Bu fonlar bizim, kullanılmazsa merkeze geri iade ediliyor. Bize ait olan bu paraları küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin rahatlıkla kullanabilmesi için GTB olarak gerekli her türlü desteği vereceğiz. Amacımız, KOBİ'lerin özellikle Avrupa kaynaklı fon ve hibelerden daha çok yararlanmasını sağlamak. Güneydoğu Anadolu'nun en büyük borsası olan GTB, Gaziantep'teki KOBİ'lerin KOSGEB fonlarından ve hibe programlarından yararlanabilmesi için büyük çalışmalar içerisindedir.''

KOSGEB Gaziantep Merkez Müdürü Said Şahiner ise KOBİ'lere gerekli desteğin verilmesi için çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''KOSGEB olarak KOBİ'lere sadece destek programlarını anlatarak işi bitirmiyoruz. Biz KOBİ'leri takip ederek uygun desteği alabilmelerini sağlıyoruz. Nitelikli KOBİ'lere nitelikli destek sağlamamız gerekiyor. Şu anda KOBİ'lerin yüzde 99,8'i bizim desteklerimizden faydalanma imkanına sahip. Geçen yıl KOSGEB'in destek için ayırdığı paranın yüzde 100'ü kullanıldı. Bu yıl için de bütçe olarak 300 milyon lira ayrıldı. Bu paranın tamamını da KOBİ'lere paylaştırmak istiyoruz.''

Toplantıya, GTB Meclis Başkanı Ali Tabur ve meclis üyeleri, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Batallı, GTB yönetim kurulu üyeleri Hızır Arıkök, Enver Koçak ve çok sayıda davetli katıldı.

GAZİANTEP - Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki kampa yerleştirilen Suriyelilerin sayısı bin 523'e ulaştı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye giriş yapan ve çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 124 Suriyeli daha minibüslerle İslahiye'ye getirildi.

İşlemleri tamamlanan Suriyeliler, eski Tekel tütün deposunda 700 çadırın kurulduğu kamp alanına yerleştirildi.

Bu arada, Nurdağı ilçesindeki kampta bulunan Suriyelilerin İslahiye'deki kamp alanına nakilleri de başladı.

Kamp alanında Türk Kızılayı, UMKE, AFAD ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, kampta kalan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu 137 kişinin Suriye'ye döndüğü bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile