GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde bir programa katılan Bartık, "Gaziantep ve Bölge Ekonomisi" konulu sunum yaptı.
Şehrin ticari durumuna ilişkin bilgi veren Bartık, kentteki havayolu ulaşımının daha etkin hale getirilmesini istedi.
Gaziantep'in Türkiye ekonomisinin güçlü aktörlerinden biri olduğuna vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:
"Nereye gidersek iş dünyası Gaziantep'ten övgüyle bahsediyor. Gerçekleri ne kadar anlatabilirsek, insanların kafasına ne kadar yazabilirsek, o kadar doğru veriye ulaşıp şehrimizi beraber büyütürüz. Tanımlamalarda Gaziantep, Adana, Kayseri, Denizli ve Konya gibi illerle sıralanıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz, bu şehirlerin ihracatını toplasanız bir Gaziantep etmiyor. Bizim ligimiz İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara'dır. Bunun böyle bilinmesi ve anlatılması gerekiyor."
Bartık, kentin sanayi ve ticarette çok önemli yere geldiğini aktırdı.
Gazianteplilerin girişimci bir ruha sahip olduğunu bildiren Bartık, "Bu şehrin en önemli ham maddesi girişimcileridir. Bir numaralı girişimciler Gaziantep'ten çıkıyor" ifadelerini kullandı.
Kentin, yeni pazarlarda aktif olmaya başladığını, iş dünyasının İran pazarına dikkat etmesi gerektiğini belirten Bartık, Irak'ta ofis açtıklarını, Rusya ve İran'da da açacaklarını kaydetti.
Gto Başkanı Bartık Açıklaması
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, kentin en önemli ham maddesinin girişimcileri olduğunu belirtti.



















