GTO Başkanı Mehmet Aslan: Lüksemburg ile öncelik ticaret olmak üzere her alanda işbirliğine hazırız

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Lüksemburg ile öncelik ticaret başta olmak üzere her alanda işbirliğine hazır olduk

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Lüksemburg ile öncelik ticaret başta olmak üzere her alanda işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

GTO Başkanı Aslan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden'i odada ağırladı. Gaziantep ticareti hakkında konuk Bakan'a bilgi veren Aslan, Lüksemburg ile her alanda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Mehmet Aslan, Lüksemburg Maliye Bakanı'nı Gaziantep'te ve GTO çatısı altında misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Aslan, Lüksemburg ile ticari ilişkilerin 'yok' denilecek seviyede olduğunu vurguladı. Aslan, şöyle konuştu: "Bu noktada Gaziantep Ticaret Odası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İki ülke arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için birlikte çalışmalar yürütülebilir. Bizim şehrimizi ziyaret eden yabancılardan 'İlla bu kente yatırım yapsınlar' gibi bir beklentimiz yok. Biz onlara işbirliği öneriyoruz. Çünkü işbirliğinin ardından ortak yatırımların geleceğine inanıyoruz. Batılı firmaların günümüzde Gaziantep ile işbirliğinden çok büyük fayda sağlayacaklarını görmeleri lazım. Bölgemizdeki pazarlara girerken Gaziantep ile yapılacak işbirliği onlara önemli kazanımlar sağlayacaktır. Gaziantep olarak özellikle Ortadoğu'da ticarette önemli mesafeler almış bir kentiz. Ama biz bununla yetinmiyoruz. Gaziantep'i Ortadoğu'nun ticaret merkezi yapmanın yanında fuar ve kongreler merkezi yapma yolunda da emin adımlarla ilerliyoruz. Bölgemizin turizm alanında önemli bir potansiyeli var. Bu konuda da önemli açılımlar içerisindeyiz. Bölgede birçok konuda öncü bir kentiz. Kentte tüm kurum ve kuruluşlar olarak el ele çalışıyoruz. Dolayısıyla biz geleceğe umutla bakan, Türkiye'nin AB üyeliği hedefinden hiç sapmadan yürümesi gerektiğine inanan bir kentiz. Komşu ülkelerle geliştirdiğimiz ilişkilerin aynı zamanda AB'nin de faydasına olduğunun bilincindeyiz."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Lüksemburg Maliye Bakanı Fuc Frieden'i Gaziantep'te ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Şimşek, "Sayın Bakan inşallah bugün Türkiye'deki değişim ve dönüşümü yerinde görme imkanı bulacak. Ben bu ziyareti çok önemsiyorum. Çünkü Türkiye değişiyor. Fakat Türkiye ile ilgili algılar ne yazık ki geçmişe ait. Ama inşallah bu algıyı böylece güncelleyeceğiz." dedi.

Lüksemburg Maliye Bakanı Fuc Frieden ise Gaziantep'in ticaret ve sanayi altyapısıyla ilgili kendisine fikir vereceğine inandığını kaydetti. Frieden, "Özellikle Batı Avrupa'daki insanlar Türkiye'yi sadece Ankara ve İstanbul'dan ibaret bilir. Çok az bir kısmı Türkiye'nin bu bölgeleri ve şehirleriyle ilgili bilgi sahibidir. Ülkeme geri döndüğümde anlatacağım şey; buranın ne kadar dinamik, yenilikçi ve optimistik insanlara sahip olduğudur. Ben sizlere ticaret ve sanayinin gelişimi için yaptıklarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Ticaret ve sanayiyi, kültür ve sanatla birleştirmek adına yürüttüğünüz çalışmalardan dolayı da tebrik ediyorum. Ülkelerin sınırların açık olması, komşularla iyi ilişkiler başarıya açılan kapının anahtarı gibidir. Türk Hükümeti'nin komşularla 'sıfır problem' politikası çok önemlidir. Biz de Türk Hükümeti'nin bu politikasını sonuna kadar destekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile