GTO Baskanlari 19 Mayis'i Kutladi

GTO Baskanlari 19 Mayis'i Kutladi

Gaziantep Ticaret Odasi (GTO) Baskanlari “19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami” münasebetiyle yazili bir mesaj yayimladi.

GTO Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Yildirim ve Meclis Baskani M. Hilmi Teymur, mesajlarinda 19 Mayis’in Türk milleti için bir milat oldugunu, Atatürk’ün 19 Mayis’ta attigi adimin milletin varligini güçlendiren, umutlari canlandiran tarihi bir adim oldugunu söyledi.



GTO baskanlari, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yil önce 19 Mayis’ta Samsun’a attigi adim, Türk Ulusunu aydinliga kavusturan ve Cumhuriyet ile bulusturan bir dönüm noktasi olmustur. Milletimiz içinde bulundugu yokluga ve yoksulluga ragmen büyük bir kahramanlik göstererek, topraklarimiza ve varligimiza göz dikenlere unutamayacaklari bir ders vermistir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu kararli mücadeleye çikarken, halkina ve özellikle gençlige güvenerek yola çikmistir. Bu yolda gençlerimize her zaman çok güvenmistir. Atalarimizdan almis oldugumuz bu emanete de en iyi gençlerimiz sahip çikacaktir” ifadelerini kullandi.

19 Mayis 1919 tarihinin Türk milleti açisindan adeta bir dönüm noktasi oldugunu vurgulayan GTO Baskanlari, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusuna giden yolda ilk adimi olusturan ve milletimizin hayatini degistiren 19 Mayis 1919’un 105. yil dönümünü milletçe coskuyla, gururla kutluyoruz. Türk milletinin tarihinde dönüm noktasi olan, Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayis 1919’da Samsun’a dogru attigi ilk adimla yaktigi bagimsizlik atesinin, sevincini ve onurunu yasiyoruz. Ata’mizin önderliginde gerçeklestirdigimiz milli mücadelenin basladigi tarih olan 19 Mayis, Türk milletinin birlik ve bütünlügüne yönelik her türlü saldiri veya tehdit karsisinda kenetlenerek hiçbir gücün, hangi amaçla ve ne sekilde olursa olsun, birliginin ve bagimsizliginin elinden alinmasina firsat vermeyeceginin simgesi olmustur. Tarihin altin sayfalarina yazilan bu günü Atatürk’ün gençlige armagan etmesi, gençlere duydugu güveni de ortaya koymustur. Bizler de GTO olarak ülkemizin gelecegini insa edecek gençlerimize var gücümüzle destek olmaya devam edecegiz. 19 Mayis’ta baslayan bagimsizlik mücadelesi ile ilk adimlari atilan Cumhuriyetimizin; birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, gelecekte daha huzurlu daha gelismis, daha müreffeh bir ortama kavusmasi için bizlere ve özellikle Atatürk’ün 19 Mayis’i armagan ettigi gençlerimize büyük görevler düsmektedir. Bagimsizlik mesalesi gelecegimizin teminati gençlerimizin elinde hiçbir zaman sönmeyecektir. Bu duygu ve düsüncelerle 105 yil önce Samsun’da özgürlük atesini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milletimizin istiklal ve istikbal yolculugunda ona eslik eden silah arkadaslarini, bütün kahraman sehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyor; 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’mizi kutluyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile