Gto'dan Erbil'de İrtibat Ofisi Kurma Çalışması

GAZİANTEP - Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Erbil'de irtibat ofisi açılmasına yönelik yapılan görüşmelerde Gaziantep-Erbil arasında güçlü bir ticaret ve işbirliği köprüsü oluşturmanın ilk adımını attıklarını belirtti.

Bartık, yaptığı açıklamada, odanın "yurtdışı irtibat ofisleri" projesi kapsamında Irak'ın Erbil kentinde irtibat ofisi kurulması için Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu, Ticaret Müşavirliği ve Erbil Ticaret Odası'nı ziyaret ederek görüşmelerde bulunduklarını bildirdi.

Irak'ın Gaziantep'in önemli bir ticari partneri olduğunu, ocak-ağustos döneminde Irak'a bölgeden 2 milyar 916 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini hatırlatan Bartık, Gaziantep'ten daha fazla firmanın, özellikle de küçük ve orta ölçekli firmanın Irak pazarında yer almasını amaçladıklarını ifade etti.

Erbil'de kurmayı planladıkları irtibat ofisinin de buna önemli katkı sağlayacağına inandıklarını dile getiren Bartık, şunları kaydetti:

"Erbil'de yaptığımız görüşmelerde Gaziantep-Erbil arasında güçlü bir ticaret ve işbirliği köprüsü oluşturmanın ilk adımını attık. İrtibat ofisi, firmalarımızın Irak pazarına hızlı, sonuç odaklı ve güvenle girebilmelerine katkı sağlayacak, iş dünyasına ticaret ve yatırımlar konusunda hizmet verecek. Erbil irtibat ofisi, Erbil Başkonsolosluğumuz, Ticaret Ataşeliği ve Erbil Ticaret Odası ile uyum içerisinde iş adamlarımıza hizmet verecek. Amacımız bölgemiz ve Gaziantep'in önemli bir ticaret partneri olan Irak ile ticari ilişkilerini üst seviyeye çıkarmaktır. İş adamlarımız irtibat ofisinin faaliyete geçmesiyle her türlü hizmeti alarak Irak pazarında daha etkin olacaklardır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile