GTO'dan İş Sağlığı Ve Güvenliği Semineri

GTO'dan İş Sağlığı Ve Güvenliği Semineri

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ev sahipliğinde "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu seminer düzenledi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, "Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü" kapsamında bu yıl dünyanın dört bir yanındaki kurum ve kuruluşlar, "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Önleyici Bir Kültür Geliştirilmesi" temasında birleşti.

Bu ay içinde Türkiye genelinde düzenlenen 20 etkinlikle iş sağlığı ve güvenliği alanında hem Türkiye'deki duruma hem de bu konudaki AB perspektifi ve değerlerine dikkat çekmeyi amaçlayan AB Bilgi Merkezleri, bu çerçevede Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Marmara Üniversitesi, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, İçel, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'da konferans ve münazara gibi etkinlikler gerçekleştirdi.

GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer, Gaziantep'teki seminerin açılışında yaptığı konuşmada, tersaneler, Soma ve Karaman'da meydana gelen iş kazalarının ardından iş güvenliği ve sağlığının Türkiye'nin gündemine oturduğunu söyledi.

Çalışanların teknolojik gelişmelerle birlikte iş yerlerinde çeşitli problemlerle karşılaştığını anlatan Köksüzer, "Bu problemler, insan sağlığına ve işletmeye yönelik tehditler oluşturmaktadır. İşle ilgili faaliyetlerin artması neticesinde tehlikelerin çoğalması, bazı kuralların konulmasını ve kanunların çıkarılmasını gerektirmiştir" dedi.

Köksüzer, çalışma yaşamındaki gelişmelerin getirdiği sorunların çözümü için yapılan çalışmaların işçi sağlığı ve iş güvenliğinin gelişiminde temel unsur olduğunu ifade etti.

Kanunun, iş sağlığı ve güvenliğinde nitelikli iş gücü istihdamını teşvik ettiğini belirten Köksüzer, "İş kazalarının azaltılmasını ve verimliliğin artırılmasını hedefleyen düzenlemeler, sektörde nitelikli işgücü istihdamı için önemli adımlardır. Bu nedenle denilebilir ki bir ülkede iş güvenliği varsa orada sağlık ve mutluluk vardır. İş güvenliği yoksa can kaybı, sakatlık, hastalık, para ve zaman kaybı vardır. Bu nedenle iş güvenliği çok çok önemlidir" diye konuştu.

Seminerde A Sınıf İş Güvenliği Uzmanı Aslan Aslan da iş güvenliği ve sağlığıyla ilgili sunum yaptı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile