GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık Açıklaması

'TürkiyeRusya ilişkilerinin normale dönmesi siyasette olduğu gibi ekonomide de önemli gelişmeleri beraberinde getirecektir' 'İnşaatta güçlüyüz, Rusya’nın altyapısını Gaziantepli inşaatçılar yapacak'.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normale dönmesinin siyasette olduğu gibi ekonomide de önemli gelişmeleri beraberinde getireceğini bildirdi.

Bartık, yazılı açıklamasında, Türkiye-Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesinin ardından askıya alınan ilişkilerde yeni bir sayfa açıldığını belirtti.

St. Petersburg zirvesinde 2019’a kadar sürecek orta vadeli program üzerinde anlaşmaya varılmasının her iki ülkenin de çıkarına olduğuna değinen Bartık, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ziyaretiyle iki ülke arasındaki ilişkiler normale döndü. İki lider de önemli mesajlar vererek, ülkeleri arasındaki dostluğun önemine dikkati çekti. Bu tarihi ziyareti çok önemsiyoruz. Türkiye-Rusya ilişkilerinin normale dönmesi siyasette olduğu gibi ekonomide de önemli gelişmeleri beraberinde getirecektir. İnşaatta güçlüyüz, Rusya’nın altyapısını Gaziantepli inşaatçılar yapacak. Bizim için Rusya pazarı çok önemli, bu pazarda daha aktif olmak istiyoruz.'

Türkiye’de yeni bir dönemin başladığına dikkati çeken Bartık, topyekün kalkınma için herkesin elini değil, gövdesini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayarak, 'Ortak payda Türkiye olunca herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını gördük, bu birlikteliğin toplumun bütün kesimlerine yayılmasını istiyoruz.' ifadesini kullandı.

Odanın yurt dışı faaliyetlerine de değinen Bartık, iki yıl önce Erbil’de açtıkları GTO ticaret ofisinin ikincisini Tahran’a, üçüncüsünü ise Moskova’ya açmak istediklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile