Programda konuşan GTSO Başkanı Kemal Akıt, GTSO olarak, eğitime önem verdiklerini belirterek, 'Sunumla, nitelikli sanayiye geçişte Ar-Ge’nin önemini ortaya çıkaracak.' dedi.
Elektronik Mühendisi Tuncer Hatunoğlu ise insanlığın tarım toplumuna geçişinin, yerleşik düzene geçişini beraberinde getirdiğini ifade etti.
Bundan sonraki önemli aşamanın bilinç çağı olduğunu söyleyen Hatunoğlu, şunları söyledi:
'İnsanlığın sosyal refahının artmasıysa Sanayi Devrimi'nin yolu açıldı. 1900’lerde ise Endüstri Devrimi gerçekleşmiş. Günümüzdeyse, insanlık dördüncü devrimini gerçekleştiriyor. Yani dijital sanayi devrimi. Almanya insansız üretim ve buna uygun fabrikalar yapmak adına 200 milyar avro harcadı. Makine makineyle, robot robotla, makine robotla haberleşecek ve buna göre üretim veya teslimat yapacak. 'Endüstri 4.0' ile ülkemizde Ar-Ge kültürü gelişiyor. Gelişen dünyaya uyum sağlamamız gerekir. Bu nedenle acilen teknolojik gelişimi sağlamamız gerekiyor.'
KÜSİ İl Temsilcisi Mehmet Konuk da programda yaptığı konuşmada, 'Düne göre bugün iyiyiz. Bununla beraber daha iyi noktaya gelmek zorundayız. Ülkemizde Ar Ge kültürü gelişiyor. Türkiye üniversitelerle bu işbirliğine girerek önemli aşama kaydediyor.' dedi.
Programa Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, Başkan Vekilleri Mehmet Yıldırım ve Nurettin Hocaoğlu ile yöneticilerden Ergin Erenoğlu katıldı.
GTSO'da 'Ar-Ge Ve Dijital Devrim' Sunumu
Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası'nda (GTSO), Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) ile Ar-Ge ve dijital devrim konusunda sunum yapıldı.