Bodur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10-12 Haziranda ''İlk ve Acil Yardım Sempozyumu'' düzenleyeceklerini belirtti.
Sempozyumun hazırlıklarına başlandığını ifade eden Bodur, ''Günümüzde sanayinin ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte acil durumların her türü yaşanabilmekte, risklerin ve tehlikelerin bu denli çeşitliliğine karşılık, acil durumların önlenmesi, personelin eğitimleri ve kullandığı ekipmanların risklerin gelişimine paralel olarak modernize edilmeleri kaçınılmaz bir gerçektir'' dedi.
Sağlık Bakanlığı'nın 2003 yılından bu yana Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde acil sağlık hizmetleri yapılanması politikalarının bir sonucu olarak, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde paramedikler ve acil tıp teknisyenleri istihdam edildiğini kaydeden Bodur, şunları söyledi:
''Böyle önemli bir görevi yerine getirecek olan personelin eğitimleri, görev, yetki ve sorumlulukları takdir edilir ki büyük öneme haizdir. Kuruluşu henüz çok yeni bir üniversite olmamıza rağmen ülkemizin en çok ilk ve acil yardım programı öğrencisi yetiştiren üniversite olmamızdan dolayı, bu alanda önemli bir misyonu üstlendiğimizin farkındayız. Bu önemli misyonun gereği ve sonucu olarak 'İlk ve Acil Yardım Sempozyumu'nu değerli akademisyenler, konunun uzmanları ve sevgili öğrencilerimizle düzenlemeyi istedik.''
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve Sempozyum Koordinatörü Kaan Kılınç ise acil sağlık hizmetleri alanında gönülden çalışanlar olarak, acil sağlık hizmetlerindeki kalitenin Yüksek Öğrenim Kurulu, Bakanlıklar, Üniversiteler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da desteğiyle olacağını kaydederek, modern eğitim metotlarının, eğitim içeriklerinin, eğitim modüllerinin, kullanılan ekipmanların özelliklerinin, personelin özlük haklarının ve görev esnasında ortaya çıkabilecek hukuki problemlerin çözüm önerilerinin tartışılacağı sempozyumda, konunun uzmanı konuşmacıların aktarımlarıyla bilgilerin tazeleneceğini, duyarlılığın artırılacağını ve acil sağlık hizmetlerini tüm boyutlarıyla irdelemeye çalışacaklarını söyledi.
Sempozyumun kendi alanında Türkiye'de bir ilk olacağını belirten Kılınç, şunları kaydetti:
''Sempozyumumuzla ilgili uzman arkadaşlarımızla haftada iki kez toplanarak hazırlık çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenleme Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun, Acil ve Afet Tıbbi Derneği Genel Başkanı Dr. Ali İhsan Öztürk, Genel Başkan Yardımcısı Yücel Binici, Paramedik Derneği Başkanı Prm. Umut Uğurel, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi'nden akademisyenler, ve Gümüşhane Sağlık İl Müdürü Metin Öztürk bulunmaktadır. Sempozyumda 16 konu tartışılacak, Acil Sağlık Hizmetleri EKB, CPR Algoritmindeki yenilikler, ıntraosseöz uygulama, entubasyon, acil sağlık hizmetlerinde haberleşme ve acil ilaç uygulamaları kursları açılacaktır.' '
GÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Bodur Açıklaması
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Fuat Bodur, ''Acil durumların önlenmesi, personelin eğitimleri ve kullandığı ekipmanların risklerin gelişimine paralel olarak modernize edilmeleri kaçınılmaz bir gerçektir'' dedi.