Guatr Ameliyatlarinda Sinir Monitörizasyonu Ile Ses Kisikligi Riskine Çözüm

Guatr Ameliyatlarinda Sinir Monitörizasyonu Ile Ses Kisikligi Riskine Çözüm

Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi doktorlarindan Op. Dr. Sami Cebelli, genellikle 40’li yaslardaki kadinlarda görülen guatr hastaliginda sinir monitörizasyonu yöntemi ile ses tellerinin korundugunu belirterek, “Hastalarin en çok korktugu en tehlikeli komplikasyonlar uyusma ve ses kisikligi” dedi.



Özel Denizli Tekden Hastanesi basarili Genel Cerrahi doktorlarindan Op. Dr. Sami Cebelli, guatr hastaligi ile ilgili önemli açiklamalarda bulundu. Hastaligin genellikle 40 yas civari kadinlarda görüldügünü ve ameliyat olacak hastalarin en çok ellerinde uyusma ve ses kisikligi olma ihtimalinden korktugunu belirten Op. Dr. Cebelli, “Guatr hastaligi genelde 40 yas civari kadinlarda daha sik görülen bir hastalik. Tiroid bezi nefes borumuzun hemen üstünde kelebek seklinde olan bir organimiz, tiroid hormonu salgilar. Tiroid hormonlari bizim günlük aktivitelerimizi düzenleyen önemli hormonlardir. Guatr hastasi poliklinigimize geldiginde elle muayene, arkasindan ultrason ve tiroid sintigrafisi yöntemleriyle taniyi koyuyoruz. Tiroid ultrasonu ve tiroid sintigrafisinde ortaya çikan nodüllerin özelliklerine bagli olarak ameliyata karar veriyoruz” dedi.



“Sinir monitörizasyonu ile hastalarin ses tellerini koruyoruz”

Özel kalem yardimiyla ses kisikligi riskinin en az seviyeye indirildigini ifade eden Op. Dr. Sami Cebelli, “Guatr ameliyatindaki en büyük risk ellerde, yüzde, parmaklarda uyusma ve ses kisikligidir. Hastalarin en çok korktugu ve en tehlikeli komplikasyonlar bunlardir. Bu komplikasyonlarin olmasini engelleyecek ve ses kisikligi gibi risklerin en aza indirilmesini saglayacak özel olarak ses telleri için hazirlanmis ses teli monitörizasyonu sistemi mevcuttur. Bu sistem içinde mevcut olan kalemle ses telinin üzerine dokundugumuzda sesli ve görüntülü uyari aliriz. Bu sekilde tiroid sinirinin saglam oldugunu teyit eder ve onu koruyarak hastalikli tiroid dokusunu çikaririz. Bu sekilde de hastalarin ses telleri korunmus olur ve hastalarimiz da en çok korkulan ses kisikligindan korunmus olurlar” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile