GÜBRETAŞ Pazarlama Müdürü Yusuf Karatekin, Taş Mektep'te düzenlenen etkinliğin açılışında, kadın iş gücünün en yoğun olduğu alanlardan birinin tarım olduğunu belirtti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı "Çiftçi Kayıt Sistemi"ne göre Türkiye'de 2,5 milyon civarında çiftçi bulunduğunu, bunlardan yaklaşık 350 bininin kadın olduğunu kaydeden Karatekin, bilinçli tarımın yaygınlaşması amacıyla her yıl Türkiye genelinde 2 bine yakın noktada 150 bin çiftçinin katılımıyla iyi tarım uygulamalarının anlatıldığı eğitim toplantıları düzenlediklerini ifade etti.
Karatekin, kadın çiftçilerin eğitimine büyük önem verdiklerini dile getirerek, kadın çiftçileri tarımsal üretim konusunda bilinçlendirmek ve desteklemek amacıyla çeşitli etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri geliştirdiklerini, GÜBRETAŞ'ın düzenlediği basın fotoğraf yarışmasının bu yılki temasının da "Tarımda Kadın" olduğunu anlattı.
Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise kadınların ciddiyet, azim ve gayret içinde, en iyisini yapma amacıyla çalıştıklarını belirterek, "Kadının olduğu her yer mükemmel olur" dedi.
GÜBRETAŞ'ın eğitim çalışmalarının önemine dikkati çeken Boyacı, çiftçilerin, bu eğitimlere katılmasını tavsiye etti.
Toplantıda, daha sonra Ziraat Mühendisi Hasan Altas, kadın çiftçilere yönelik "Gübre ve Gübreleme Teknikleri" konusunda seminer verdi.
Selçuk'ta tarımla uğraşan örnek çiftçilerden Gülseren Kutsigil'in de tecrübelerini paylaştığı konuşmasının ardından gruplara ayrılan çiftçi kadınlarla, bölgede yaygın olan meyve ve sebze ürünlerinin gübreleme yöntemleriyle ilgili workshop yapıldı.
Toplantının sonunda, kadın çiftçilere ve kadın ziraat mühendislerine günün anısına çeşitli hediyeler verildi.
Gübretaş, Kadın Çiftçileri Şirince'de Buluşturdu
GÜBRETAŞ, Dünya Kadınlar Günü dolasıyla kadın çiftçileri İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde bir araya getirdi.