Güçlendirilmis Parlamenter Sistem Için Üçüncü Toplanti TBMM'de Yapildi

CHP, IYI Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi yetkilileri, "parlamenter sistem" için üçüncü kez toplandi.

TBMM'de düzenlenen toplantiya IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Bahadir Erdem, CHP Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek, DEVA Partisi Istanbul Milletvekili Mustafa Yeneroglu, Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Ayhan Sefer Üstün, Demokrat Parti Genel Baskan Yardimcisi Bülent Sahinalp ve Saadet Partisi Seçim Isleri Baskani Bülent Kaya katildi.

Basina kapali gerçeklestirilen toplanti öncesinde parti temsilcileri kisa birer açiklama yapti.

IYI Partili Erdem, konusmak için bir araya geldiklerini belirterek, Anayasayi halkin yararina degistirmek konusunda ciddi bir mutabakatlarinin oldugunu ifade etti.

CHP'li Erkek ise ortak bir metnin ortaya çikarilmasi konusunda bir zaman öngörülerinin olmadigini, çalismalarin sürdügünü ancak ilkelerin önemli oldugunu söyledi.

DEVA Parti'li Yeneroglu, ilk iki toplantida ana prensiplerde bulusulacaginin görüldügünü kaydetti.

Saadet Parti'li Kaya da ülke sorunlarinin kürsülerden birbirine bagirarak degil de ayni masa etrafinda karsilikli müzakere edilerek çözülecegini kaydetti. Kaya bu toplantinin seçim is birligi seklinde degil de "demokrasi ittifaki içerisinde bir araya gelmek" seklinde degerlendirilmesini istedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile