'Güçlü Ordu Güçlü Türkiye'yi doğru bulmuyorum

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Genelkurmay Başkanlığı'nın 30 Ağustos vesilesiyle hemen her yere astığı afişlerdeki 'Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye' sloganını doğru bulmadığını söyledi.

 

Bu sloganın tersten okunması gerektiğini belirten Gü ; nay şö ; yle konuştu : ' Takdim ve tehir yanlış olmuş . Bü ; tü ; nü ; n adı Tü ; rkiye ' dir . Tü ; rkiye gü ; ç ; lü ; olursa ordu , millet , devlet , meclis , hü ; kü ; met , her şey gü ; ç ; lü ; olur . Gü ; ç ; lü ; ordular , gü ; ç ; lü ; olmayan halkını , yö ; neticilerini , sistemlerini koruyamadı . Saddam ' ın ordusu gü ; ç ; lü ; ydü ; ama Saddam ' ı koruyamadı . İran ordusu da Şah ' ı koruyamadı . Ç ; ü ; nkü ; demokrasi yoktu , millet zayıftı , halka saygı yoktu . '


Evren ' in cumhurbaşkanlığı unvanı ve lojmanı alınsın

Gü ; ndemdeki konuları değerlendiren Bakan Gü ; nay , 29 ' uncu yıldö ; nü ; mü ; yaklaşan 12 Eylü ; l darbesinin mağdurlarından . Dö ; nemin CHP ' li siyasetç ; isi olarak yargılanan Gü ; nay , Mamak Cezaevi ' nde bir sü ; re yattı . Gü ; nay , demokrasiye saygı gereği 12 Eylü ; l ' le hesaplaşılmasından yana . ' Sembolik adımlar atılsın . ' diyen Gü ; nay , Kenan Evren ' in cumhurbaşkanlığı unvanı , makam aracı ve lojmanının geri alınmasını istedi .

Gü ; nay , demokratik aç ; ılımın ö ; nemi ü ; zerinde de durdu . Yapılmak istenenin evrensel standartların yakalanması olduğunu , bu anlamda sessiz bir demokratik devrim yaşandığını savundu . ' Biz şehitlerimizi bağrımıza basarken , yeni şehitler olmasın diye uğraşıyoruz . Bu demokratikleşme sü ; reci bü ; yü ; k bir ihanete , provokasyona uğramazsa halkın istediği bir ç ; izgidir . Hain bir saldırı tarihî ; tuzak olur . Bu tuzaklar olmazsa Tü ; rkiye bu sü ; reç ; ten başarıyla ç ; ıkacaktır . ' gö ; rü ; şü ; nü ; dile getirdi .

CHP ' NİN YÖ ; NETİMİNDE HALK DÜ ; ŞMANLARI VAR

Ertuğrul Gü ; nay , sü ; recin başlamasıyla birlikte yaygın bir şekilde dile getirilen ' bö ; lü ; nme ' kaygılarına ise karşı ç ; ıktı . Bö ; lü ; nme ve parç ; alanma iddialarının , korku ve kavga ü ; zerinden siyaset yapan anlayışların jargonu olduğu kanaatini dile getirdi .

Muhalefetin yö ; nelttiği suç ; lamaları daha ç ; ok Soğuk Savaş dö ; neminden kalma eski siyasi alışkanlıklara bağlayan Bakan Gü ; nay , yakın tarihten ö ; nemli bir hatırlatma yaptı . ' Tü ; rkiye ' ye bu kış komü ; nizm gelecek . ' sö ; zü ; nü ; n mucidi Celal Bayar ' ın , Adnan Menderes ile birlikte 1946 yılında İsmet Paşa ' nın CHP ' si tarafından ' gomunist ' olmakla suç ; landığını aktardı . ' Dü ; şü ; nebiliyor musunuz , bu memlekette Mareşal Fevzi Ç ; akmak bile komü ; nistlikle suç ; landı . Şimdi de yapılan suç ; lamaların ne kadar komik olduğunu tarih yazacak . ' dedi .

Artık korku devrinin kapandığını ve bu sö ; ylemlerin iç ; inin boşaldığını savunan Gü ; nay , bunu muhalefetin anlamadığını belirterek , ç ; arpıcı değerlendirmeler yaptı : ' CHP ' nin başında resmen halk dü ; şmanı , halktan korkan birtakım sö ; zcü ; ve yö ; neticiler var . Tek parti zihniyetine hapsoldular . Bu anlayış demokratikleşmeye zaman kaybettiriyor . '

Bakan Gü ; nay , MHP ' nin de kendisini ç ; atışma ü ; zerine kurgulamış , vatanseverlik kavramını kavramamış bir yö ; netim kuşağının elinde olduğu iddiasında . Gü ; nay ' a gö ; re , ' Alparslan Tü ; rkeş , yaşıyor olsaydı , iç ; , dış politik sü ; reç ; lere daha olumlu katkı yapardı . Son yıllardaki adımları bu doğrultudaydı . '

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile