Güder'den Istisare Vurgusu

Güder'den Istisare Vurgusu

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Malatya Bingöllüler Sosyal Yardimlasma, Dayanisma, Egitim ve Kültür Dernegi’ni ziyaret ederek dernek baskani Saim Balat ve yönetim kurulu üyeleriyle istisarelerde bulundu.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Malatya Bingöllüler Sosyal Yardimlasma, Dayanisma, Egitim ve Kültür Dernegi’ni ziyaret etti. Baskan Güder, dernek baskani Saim Balat ve yönetim kurulu üyelerinin görüslerini dinleyerek istisarelerde bulundu.

Malatya’nin Bingöl ve Bingöllülerle benzesen birçok yönünün oldugunu ifade eden Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Malatya’da Bingöllüler hakikaten Malatya’nin kültürüyle, insaniyla herhangi bir problem yasamadan sanki Malatyalilarmis gibi bir yasam sergiliyorlar. Belediye baskanlarinin görevi sinirlari çizili olan yerde insanlara hizmet götürmek. Yol, altyapi, üstyapi, imar yesil alan görev sinirlari içindedir. Ama biz bu sinirlari asarak hayatimizin her alanina dokunduk. Geldigimiz andan itibaren Battalgazi’ye güzel seyler kazandirdigimiza inaniyorum. Çalismalar yaparken insanlara nasil faydali olabiliriz, Battalgazi’yi daha çok nasil güzellestirebiliriz düsünceleriyle ortaya güzel seyler koyduk. Bu sehrin tekrar ayaga kalkmasi lazim. Malatya’yi Malatya’da yasayanlar ayaga kaldiracak. Hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde elimizden geldigince bu yasami normallestirmek için çaba, gayret sarf edecegiz. Çarsinin yeniden yapilmasi için 6 aydir çalisiyoruz. 2024’ün sonuna kadar özellikle ticari alanin büyük bir kismi teslim edilecek. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani’mizin sözüyle de 15 bin konutumuzu yerinde dönüsümle yapacaklar. Fuzuli’nin yan taraflari, Tekmezar’in altindaki mahalleler, büyük sinemanin arkalari, Emeksiz’in sagli sollu ve Niyazi Misri Mahallesi’ni içine alacak yerlerde bu konutlar yapilacak. Hedefimiz çarsi içini yasanabilir bir mekan haline getirmek. Insallah Cezmi Kartay’in oldugu yerler, Akpinar, Kirçuval Mahallesi, Sancaktar Mahallesi bölgelerinin dönüsümünü yapacagiz” dedi.

“Bölgemizin her noktasina dokunduk”

Battalgazi’de birçok ilke imza attiklarini belirten Baskan Güder, “Sahil yoktu, sahil yaptik. Insallah devami gelecek. Eskimalatya merkezine çok güzel bir meydan yaptik. Önümüzdeki günlerde açilisini yapacagiz. Çevreyolunun altinda 700 civarinda konutumuzu teslim ettik. Orasi artik bir alt merkez oldu. Artik o bölgede dönüsümler basliyor. Biz de baslatacagiz. Derme Deresi, Malatya için yasanilmayacak bir yerdi. Orayi temizledik. Bizim düzeyimizde illerde tek sanayi bölgesi vardir biz ugrastik, buraya iki sanayi bölgesi getirdik. Bölgeye önem katacak. Bölgemizin her noktasina dokunduk ve her noktasinda da güzel seyler ortaya çikti. Çevreyolunun altini da kapsayan imara açilacak alanlarda hem saglik merkezleri hem de egitim merkezleri yapacagiz. Bunlarin sonucunda insanlar ilçeye ragbet edecek. Bizim Bingöllü agabeylerimizden, büyüklerimizden yana hiçbir sikintimiz yok. Bugüne kadar hep muhabbetle onlar bize bakti, biz onlara baktik. Allah hepinizden razi olsun” seklinde konustu.

Baskan Güder’e ziyaretlerinden dolayi tesekkür eden, Malatya Bingöllüler Sosyal Yardimlasma, Dayanisma, Egitim ve Kültür Dernegi Baskani Saim Balat, “Baskanimiz çok güzel isler basardi. Battalgazi ilçemizde çok güzel eserler meydana getirdi. Önümüzdeki bes yilda da biz kendisinin yaninda olacagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile