GUHEM'de Dünya Uzay Haftasi Dolu Dolu Geçecek

GUHEM'de Dünya Uzay Haftasi Dolu Dolu Geçecek

Türkiye’nin uzay ve havacilik alaninda ilk interaktif egitim merkezi olan Gökmen Uzay Havacilik Egitim Merkezi (GUHEM), dünyanin en genis çapli uzay faaliyeti olan Dünya Uzay Haftasi için hazirliklarini tamamladi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) öncülügünde Büyüksehir Belediyesi ve TÜBITAK isbirligiyle genç nesillere uzay ve havacilik alaninda ilham kaynagi olmak maksadiyla kurulan GUHEM’de, her yil 4-10 Ekim tarihleri arasinda kutlanan Dünya Uzay Haftasi, atölyelerden online egitimlere birbirinden farkli etkinliklerle dolu dolu geçecek. NASA’da çalismalarini sürdüren Dr. Umut Yildiz, GUHEM’de Dünya Uzay Haftasi’na özel uzay meraklilariyla bir söylesi gerçeklestirecek. GUHEM, Dünya Uzay Haftasi’na özel hazirladigi faaliyetlere ziyaretçilerini bekliyor. Ilk olarak dünyanin en büyük uzay arastirma merkezi olan NASA’nin Jet Propulsion Laboratory bölümünde çalismalarini sürdüren Dr. Umut Yildiz’i 6 Ekim Çarsamba günü saat 18.00’de GUHEM’de gerçeklesecek olan söyleside agirlayacak. Ayrica bugüne özel GUHEM 22.00’ye kadar açik olacak.

Çocuk galerisi minik ziyaretçilerini bekliyor

Ögrencilere uzay ve havacilik konusunda farkindalik olusturmak amaciyla Dünya Uzay Haftasi kapsaminda GUHEM’de atölyeler ve egitimler düzenlenecek. 3-6 yas arasi çocuklar için özel olarak hazirlanan GUHEM Çocuk Galerisi 9-10 Ekim tarihlerinde minik ziyaretçilerini agirlayacak. Birbirinden eglenceli ve ögretici içeriklerle hazirlanan galeride çocuklara havacilik ve uzay teknolojilerini sevdirmek amaçlaniyor. Ayni tarihlerde 7-16 yas arasi ögrenciler için de ‘Bitkilerin Yönelim Hareketleri ve Uzayda Tarim’ konulu bir atölye çalismasi gerçeklestirilecek. Space Foundation ’Uzay Birlikte Daha Güzel’ mesaji ile 2021 Dünya Uzay haftasini ‘Woman In Space-Uzayda Kadin’ basligi ile duyurdu. GUHEM de bu konuda farkindalik olusturmak için 10 Ekim Pazar günü saat 20.00’de Astronom Yagmur Karan’in ‘Women in Space’ isimli sunumuyla genis yas araligina hitap eden çevrimiçi bir egitim düzenleyecek. Dünya Uzay Haftasi’na özel 2-10 Ekim tarihleri arasinda GUHEM’e giris ücreti tüm ziyaretçiler için 15 TL olacak. GUHEM ziyaretçilerini 10.00-17.00 saatleri arasinda agirlayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile