GUHEM Dr. Rüstü Çorlu Çocuk Evleri Sitesi Ögrencilerini Agirladi

GUHEM Dr. Rüstü Çorlu Çocuk Evleri Sitesi Ögrencilerini Agirladi

Uzay ve havacilik alaninda farkindalik olusturma amaciyla hayata geçen Gökmen Uzay Havacilik Egitim Merkezi (GUHEM), Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsaminda Dr. Rüstü Çorlu Çocuk Evleri Sitesi ögrencilerini agirladi.

Türkiye’nin ilk interaktif uzay ve havacilik egitim merkezi GUHEM’i Dr. Rüstü Çorlu Çocuk Evleri Sitesi ögrencileri ziyaret etti. TÜRSAB Güney Marmara Bölgesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsaminda gerçeklesen organizasyona Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Muhammer Dogan ve TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Baskani Murat Saraçoglu da katildi.

GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoglu ve merkezde görev alan uzmanlar GUHEM hakkinda bilgiler paylasti. Çocuklar uzay ve havacilik alaninda birçok yeni bilgi edinmenin yani sira merkezde yer alan gerçek boyutlu A-320 uçak modelini inceleyerek ilk defa uçaga binme imkanina sahip olduklarini dile getirdiler.

“Çocuklar GUHEM’den haberdar olmali”

GUHEM gibi bir merkezin Bursa’ya kazandirilmasinda emegi geçen herkese tesekkürlerini sunan Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Muhammer Dogan, “Her seyden önce bir Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olarak böyle bir merkeze sahip olmaktan gurur ve onur duydum. Çocuklarimiz ile birlikte böylesine güzide bir merkezi tanistiran TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Baskani Murat Saraçoglu’na da ayrica tesekkürlerimi sunmak istiyorum. Son yillarda uzay ve havacilik alanlarinda çok ciddi gelismeler var.Tüm çocuklarimizin böyle bir merkezden haberdar olmasi gerekiyor.GUHEM ve benzer merkezlerin tüm illerde yayginlastirilmasinin çocuklarimiza çok faydali olacagini düsünüyorum” diye konustu.

“Bursa turizmi için çok degerli”

GUHEM’in Bursa Turizmi açisindan çok degerli bir turizm destinasyonu oldugunu ifade eden TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Baskani Murat Saraçoglu, böyle bir merkezin olusumundan dolayi çok mutlu olduklarini dile getirdi. Murat Saraçoglu, “GUHEM’in turizme kazandirilmasi anlaminda Türkiye’deki tüm acentalara bilgilendirmede bulunduk. Turizmciler olarak biz elimizden ne geliyorsa yapmaya haziriz. Bursa’ya gelindiginde mutlaka GUHEM de ziyaret edilmesi gereken lokasyonlardan bir olmali. Böylece çok degerli izlenimlerin elde edilecegine inaniyorum. Bugün de sosyal sorumluluk projemiz kapsaminda ögrencilerimizle birlikte GUHEM’i ziyaret ettik. Onlar için de çok farkli bir deneyim oldu. GUHEM’i Bursa’ya kazandiran BTSO ve Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile