Gül'den Kan Bağışı Çağrısı Ankara

-GÜL'DEN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI ANKARA (A.A) - 11.06.2010 - CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL, TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ'NİN 142. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA G

 

-GÜL ' DEN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

ANKARA ( A . A ) - 11 . 06 . 2010 - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Türkiye Kızılay Derneği ' nin 142 . kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Genel Başkan Tekin Küçükali ' ye kutlama mesajı gönderdi .

Cumhurbaşkanı Gül , vatandaşlara , ' kan bağışı ve diğer yardımlarıyla Kızılay ' a desteklerini sürdürmeleri ' çağrısında bulundu .

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Gül , mesajında savaş alanında yaralanan ve hastalanan askerlere yardım etme amacıyla kurulduğu günden bu yana faaliyet alanını sürekli geliştiren , tüm insanlığa hizmeti ilke edinen Kızılay ' ın , ülke için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti .

Hiçbir ayrım gözetmeden , tarafsızlık , bağımsızlık , gönüllülük , birlik ve evrensellik esaslarından ödün vermeden 142 yıldır başarılı çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı ' nın , ülkenin en yaygın ve etkin sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Gül , şöyle devam etti :

' Ülkemizde yaşanan tabii afetler sırasında , en hızlı şekilde vatandaşlarımızın yardımına koşan Kızılay , aynı zamanda uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde , dünyanın her köşesine yardım elini uzatmakta , muhtaç insanların zor günlerinde yanlarında olmaktadır . Kızılay böylelikle , toplumlar arasında barış ve dostluk köprülerinin kurulmasında önemli rol oynamaktadır . '

Türkiye Kızılay Derneği ' nin , bir insanlık kurumu olarak yürüttüğü ve kendilerine kıvanç veren çalışmalarını vatandaşların gönülden gelen katkısı ve desteğiyle başarıya ulaştırdığını kaydeden Gül , ' Bu nedenle bütün vatandaşlarımızı , kan bağışı ve diğer yardımlarıyla Kızılay ' a desteklerini sürdürmeye çağırıyorum ' çağrısında bulundu .

11 . 06 . 2010 10 : 43 : 05
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile