Gül iki önemli tavsiyede bulundu

Kurban Bayramı Namazını Ankara Kocatepe Camii'inde kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cami çıkışında basına bayram mesajını aktardı. Gül Kocatepe çıkışında yaptığı açıklamada iki önemli tavsiyede bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Kocatepe Camisi'nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kocatepe Camisi'ne, saat 07.10'da oğlu Mehmet Emre Gül ile geldi.

Namazın ardından camide vatandaşlarla bayramlaşan Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin bayramını kutladı ve sorularını yanıtladı.

Bütün vatandaşların bayramını kutladığını belirten Gül, şöyle konuştu:

''Bu güzel günlerin memleketimiz için, insanlık için, herkes için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bayram demek sevinç, mutluluk, dayanışma demek. Bunları paylaşmamız lazım, paylaştığımızda bunların anlamı olur. Bizim milletimizin, Türk milletinin en güzel geleneği bayramlara verdiği önemdir. Bu vesileyle tüm vatandaşlarıma güzel günler diliyorum, güzel bir gelecek diliyorum.

Bütün vatandaşlarımdan, bugünlerde özellikle çevrelerinde mahallelerinde, köylerinde şehitlerimizin ailelerine sahip çıkmalarını, gazilerimize saygı göstermelerini rica ediyorum. Bunu da hepsine hatırlatıyorum.''

''BAYRAMLAR ACILI GÜNLER OLMASIN''

Bayram süresince çok seyahat edildiğini de hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, seyahatler sırasında herkesin dikkatli olmasını istedi. Gül, ''Bayramları kendimize acılı günler haline çevirmeyelim. İşlerimiz biraz geç olsun ama acılı olmasın, tatlı bir bayramı hep beraber yaşayalım. Bu bayramda herkesin buna çok dikkat etmesini rica ediyorum'' diye konuştu.

Bayrama siyasette sıcak tartışmalarla girildiğinin hatırlatılması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

''Bayramda herkes birbirine saygı, sevgi gösterecek ve herkes birbirini daha çok kucaklayıcı bir üslupla konuşacak muhakkak ki. Çünkü biz birbirimize sevgi ve saygı göstermezsek başkaları da bize sevgi ve saygı göstermez. Bu da önemli.

Bayram günleri hepimizin kendimizi bir kez daha dinlememiz, gözden geçirmemiz, muhasebe yapmamız gereken günlerdir. İnanıyorum ki bu bayramlar bütün vatandaşlarımıza güzel günler getirecektir.''

Cami avlusunda kendisini bekleyen vatandaşlarla bayramlaşan Cumhurbaşkanı Gül, Beşiktaş forması giymiş bir çocukla fotoğraf çektirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve oğlu Ahmet Mücahit Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ankara Valisi Kemal Önal da bayram namazını Kocatepe Camisi'nde kıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile