Gül: Türkiye'nin temiz enerjiden kazanacağı çok şey var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamu sektörüne ve özel sektöre temiz enerji alanında Ar-Ge yatırımları yapmak gibi önemli bir sorumluluk düştüğünü söyledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamu sektörüne ve özel sektöre temiz enerji alanında Ar-Ge yatırımları yapmak gibi önemli bir sorumluluk düştüğünü söyledi.

Zürih kentinde düzenlenen CleanTech forumunda konuşan Gül, enerji güvenliği için çevre dostu enerji kaynaklarının önemini vurguladı. Türkiye'nin son yıllarda eğitim, bilim ve teknolojiye yaptığı yatırımlara dikkat çeken Gül, "Sürekli artan talep de göz önüne alındığında, daha temiz enerji teknolojilerine yönelmek Türkiye'ye hiçbir şey kaybettirmez, aksine çok şey kazandırır." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Gül, bu alanda öncü rol oynayan İsviçre firmalarını tecrübe ve uzmanlığının Türk enerji pazarı için değerli bir katkı olacağını vurguladı ve bu firmaları Türkiye'ye davet etti. Gül, "Türkiye'ye gelin ve potansiyelin ne kadar büyük olduğunu kendi gözlerinizle görün." çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin iklim değişikliği ve enerji güveliği konusundaki zorluklarla mücadele konusundaki küresel sorumluluğunun farkında olduğunu da sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile