Gülay Açiklamasi 'Rekabet Kurumu Çimento Zammini Incelemeli'

Gülay Açiklamasi 'Rekabet Kurumu Çimento Zammini Incelemeli'

Ünye Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanligi 10. Meslek Komitesi Baskani Kadir Gülay, çimento fiyatlarinda yüzde 43’e varan zam oraninin kabul edilemez oldugunu belirterek, “Çimento üreticileri artik rekabet etmiyor, birlikte karar aliyorlar. Rekabet Kurumunun konuyu ivedi bir sekilde incelemesini talep ediyoruz” dedi.

Gülay yaptigi açiklamada, ülke ekonomisinin lokomotifleri arasinda yer alan insaat sektörü ele alindiginda, sektörün en önemli dinamiklerinden olan çimentoya, kovid-19 pandemisi döneminde uygulanan zam yapmama politikasinin aynen uygulanmasi gerektigini söyledi.

Gülay, yüzde 43’e varan zam oraninin kabul edilemez oldugunu ifade ederek, “Tüm üretici firmalari ülkemizin geçirdigi bu sikintili günlerde sagduyuya davet ediyoruz. Gelen bu zam sonrasi vatandasin ev alma planlari, önce bankalarin astronomik kredi faiz oranlari, simdi de çimento fiyatlarinin artmasiyla baska baharlara kaldi. Gelen bu keyfi zammi anlamak mümkün degil” ifadelerine yer verdi.

“Rekabet Kurumunun konuyu ivedi bir sekilde incelemesini talep ediyoruz"

Çimento üreticileri artik rekabet etmek yerine birlikte karar aldiklarini iddia eden Gülay, “Sektör paydaslarina baska alternatif kalmayacak sekilde, hiçbir rekabet sansi olusturmadan fiyatlari belirliyorlar. Rekabet Kurumunun konuyu ivedi bir sekilde incelemesini talep ediyoruz. Hiçbir gerekçe olmadan yapilan ve yapilacak olan zamlara tahammülümüz yoktur. Bu dogrultuda her platformda önce sivil toplum örgütleri olarak bizler, sonra da milleti, bu fahis fiyat zulmüne dur demeye çagiriyor, serbest piyasa maskesi altinda, ekonomi üzerindeki kartellesmelerin ve devlet otoritesini nasil hiçe saydiklarinin farkinda oldugumuzu belirtmek istiyoruz. Devletimizin yetkili organlarini bu ve benzeri eylemlere karsi gerekeni yapacagina olan inancimizi bir kere daha vurguluyoruz. Bu ülkede artik ekonomik krizler birileri için firsati olmamali diyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile