Güle Oynaya Camiye Gel Projesi'nde Bisiklet Dagitimi Basladi

Güle Oynaya Camiye Gel Projesi'nde Bisiklet Dagitimi Basladi

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, “Güle Oynaya Camiye Gel Projesi” çerçevesinde Karatay El Aksa Camisi’nde düzenlenen bisiklet dagitim programina katilarak bisiklet almaya hak kazanan çocuklara bisikletlerini hediye etti.

“Güle Oynaya Camiye Gel Projesi”nin Konya için artik bir gelenek haline geldigini belirten Baskan Altay, “Elhamdülillah 24 bin 290 çocugumuz 40 gün sabah namazina gelerek camide bisiklet almaya hak kazanmis oldular. Böylece toplamda Güle Oynaya Camiye Gel kampanyasi basladigindan beri 91 bin bisikleti çocuklarimiza ulastirmis olduk. Insallah 3 gün içerisinde merkezin disindaki 28 ilçemizde bisiklet dagitimlarini gerçeklestirmis olacagiz. Meram, Karatay, Selçuklu ilçelerimizde de iki hafta içerisinde bütün bisikletlerimizi çocuklarimiza ulastirmis olacagiz” diye konustu.



"Çocuklarimiz en güzelini hak etti"

Türkiye’nin en önemli gençlik programlarindan biri olan projenin Konya’da camilerde çocuklarla birlikte icra edildigini vurgulayan Baskan Altay, "Çocuklarimiz, sabahin o erken saatlerinde aileleriyle beraber gelerek camilerimizi senlendirdiler. Basta Il Müftümüz olmak üzere tüm din görevlilerine gösterdikleri hassasiyetten dolayi tesekkür ediyorum. Hedef burada çocuklarimizin camiyle birlikte bir aliskanlik edinmeleri ve namaza alismalari. Sayin Cumhurbaskanimizin ifadesiyle ‘dindar bir nesil yetistirmek’ için Konya Büyüksehir Belediyemizin Il Müftülügüyle gerçeklestirdigi programi icra etmis olduk. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum ama en büyük tesekkür, sabahin o saatinde uykulu gözlerle camiye gelen çocuklarimiza. Onlar en güzelini hak ettiler. Anne ve babalarina da gösterdikleri ilgiden dolayi tesekkür ediyorum. Iyi günde kullanmalarini temenni ediyorum. Hayirli ugurlu olsun insallah” seklinde konustu.



Bisikletlerini teslimati SMS ile bildirilecek

Baskan Altay, bisikletlerin kurulumlarinin ücretsiz olarak servislerde gerçeklestirilecegini belirterek, “Bisikletleri hangi gün nerede teslim edecegimizi de çocuklarimiza SMS araciligiyla iletmis olacagiz. Ailelerimiz bunu takip ederlerse bisikletlerini hangi saatte, hangi camiden alacaklarini ve nerede kuracaklarini da ögrenmis olacaklar. Bu hizmeti de çocuklarimiza ücretsiz olarak sunuyoruz. Ayrica Türkiye’nin en önemli bisiklet markalarindan birisini Konya’miza kazandirmis olduk. Ben emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima da tesekkür ediyorum. Hayirli ugurlu olsun insallah” ifadelerini kullandi.

Programa katilan Konya Il Müftüsü Ali Öge ise, “Güle Oynaya Camiye Gel Projesi” çerçevesinde bisikletlerine kavusan çocuklarin büyük sevinç yasadigini belirterek, "Yavrularimiz sabah namazina devam ettiler. Anneleriyle, babalariyla, aileleriyle birlikte geldiler. Aileleriyle birlikte sabah namazi motivasyonu gerçeklesti. Bisiklet, kitap, tablet bir tesviktir. Bunlar, ögrencilerimize, yavrularimiza, gelecegimizi garantiye almak için bir tesviktir. Dolayisiyla bu noktada yardimlarini esirgemeyen, Konya farkini ortaya koyan Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum. Tabii burada en büyük tesekkür yavrularimiza. Camilerimizi senlendirdiler. Biz bir yil boyunca 5 vakit onlari camiye davet ediyoruz, bekliyoruz. Biz de bu projede imam arkadaslarimizla 3 bin 500 camimizde yer aldik. Ne kadar memnun oldugumu ifade etmekte zorlaniyorum” diye konustu.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’a “Güle Oynaya Camiye Gel Projesi”nin devam ettirdigi için tesekkür ederek, “Namaz bizim en önemli ibadetlerimizden birisidir. Burada çocuklarimizin bu aliskanligi kazanmalari, hem namaza hem de camiye devam etmeleri önemli. 40 gün bir sey yapan insan, artik onu devam ettirir. Burada çocuklarimiz güzel aliskanliklar ediniyor. Büyüksehir Belediyemize tesekkür ediyorum. Bugün Karatay’imizda 5 bin 400 ögrencimiz bisikletiyle bulasacak. Organizasyonu yapan arkadaslarimiza da tesekkür ediyorum. Bu gelenegin devam etmesini diliyoruz. Rabbim birlik ve beraberligimizi bozmasin insallah. Çocuklarimizi da ve ailelerini tebrik ediyorum” dedi.

Bisikletlerini teslim alan çocuklar, çok mutlu olduklarini belirterek, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay’a tesekkür etti. Bisiklet almaya hak kazanan çocuklara dagitim yapilacak tarihler ve camiler Konya Büyüksehir Belediyesinden gelen SMS ile bildirilecek. Hak sahibi çocuklarin bisikletlerinin montaji da ücretsiz olarak anlasmali servisler tarafindan yapilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile